sp350D Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Może ktoś mógłby podpowiedzieć ile biegunów ma EMAX GT 2826/05. Chciałbym ustawić czujnik obrotów Frsky. Silnik mocno zabudowany w modelu i wolałbym go nie rozbierać w celu policzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Chodzi o te nawinięte cewki? Jest ich 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Chodzi o te nawinięte cewki? Jest ich 12 Potrzebna jest ilość magnesów na wirniku. Parami tworzą bieguny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 14 magnesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 14 magnesów Dziękuję - czyli 7 biegunów. Ciekawe co pokaźe telemetria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Aby nie zakładać nowego wątku podpytam tu. Sławek jak sprawuje albo sprawował Ci się ten EMAX , głównie chodzi o jego trwałość, jakość. A może ktoś z forumowiczów użytkował ten napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Mam krótszego brata 2815 i mechanicznie jest jak dla mnie bardzo trwały - przeżył kilka wartych odnotowania kretów, beż żadnych uszkodzeń - wszystko proste, łożyska całe. Za ostatnim kretem złamany wał - innych uszkodzeń brak, po wymianie wału chodzi jak nowy. Samolot skrócił się o 20cm na dziobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Dziękuję Michał za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Również nie mam mu nic do zarzucenia , właśnie w sobotę wymontowałem go z modelu na lotnisku bo jeden z modelarzy bardzo chciał odkupić mój model więc sprzedałem ale bez tego silnika. Silnik leży na półce i czeka na jakiś mój pomysł na niego. Ale do tego czasu , napędzał Pittsa, extrę 330MPX na 3 celach ciągnął 2100g, dwa lata latał w edgu 1420mm rozpiętości i w tym modelu na czterech celach na śmigle 14x7 ciągnął 2900g. Również zaliczył dwa krety , oba skończyły się wymianą przykręcanej piasty a tak po za tym nic mu się nie stało Raczej udany silnik , dziwne jest tylko to że występuje w realu ale w internecie to tak jak by nie istniał , ciężko o jakieś parametry czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Wiesiek przekopałem trochę sieć i ten EMAX jest raczej nie dostępny, oczywiście mówimy o tym EMAX GT 2826/05 Co prawda znalazłem w RC Susco ,,wisi,, na stronie EMAX GT 2826/06 jednak coś mi podpowiadało żeby zadzwonić. Ta wersja też jest niedostępna. Ten 06 fajny, KV OK jak dla mnie, mocy też mu nie brakuję. No cóż nie mam jakiegoś ciśnienia ale poszperam jeszcze w sieci. Dzięki za odzew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.N Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Witam, chciałbym zapytać jak podłączyć silnik EMAX CF2822. Zrobiłem zdjęcia wszystkie kable są jednego koloru nie bardzo rozumie czy to obojętne który do którego? Jeśli moglibyście też podać wskazówkę jakieś słowa kluczowe które mogą mnie nakierować do zrozumienia uzwojenia silnika będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi.grzegorz Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Podłącz tak jak na fotce . Jak obroty będą nie wte strone , zamień środkowy z lewym lub z prawym przewodem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Mi kiedyś na początku zabawy w modelarstwo ktoś powiedział że środkowy kabel z regulatora z środkowym kablem silnika, jak obroty sa w złą stronę to zamienić boczne kable miejscami . No i zawsze się to sprawdzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi