From_heaven Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Wiało dzisiaj sporo, w prognozie podawali, że 10 m/s, ale nie ma co szukać wymówek, trzeba latać. Niestety Easy Glider uległ rozbiciu jeszcze przed startem, po prostu wichura porwała go z ziemi Ułamał się ogon, na szczęście w bagażniku zawsze czeka klej i przyspieszacz. Kolega akurat filmował komórką: http://www.youtube.com/watch?v=yxvpl_5lqxc Ale generalnie latać się da: http://www.youtube.com/watch?v=Tuj6cFxrY5A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 U was to 1cm śniegu a u mnie 20!! To jest atak zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Tak to był dopiero ATAK ale spoko nie jesteś sam, ile razy mnie się to zdarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Hehe, widziałem w TV jak szedł huragan Katrina to amerykańscy piloci przywiązywali swoje Cessny sznurkami do lotniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 A wracając do tematu, to nie jesteś sam Kiedyś jeszcze stosunkowo niedawno jak latałem Piperkiem to przez przypadek w plecaku włączył mi się revers steru wysokości. Lot trwał może 5 sekund Jako, że nie byłem gotów na dzwona to kleju nie wziąłem Teraz noszę zawsze pudełko z klejami, imbusem, nożykiem, śrubokrętami i śmigłami w plecaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Latam głównie heli spalinowym i zawsze mam ze sobą skrzynkę z kompletem narzędzi, tak że mogę na łące rozłożyć i złożyć cały śmigłowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Kiedyś wykonałem takie lądowanie Na filmie tego chyba nie widać ale to coś miało niecałe 1,3m rozpiętości i niecałe 3 kilo Za to z wiatrem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 To było z wiatrem? Chyba z bocznym wiatrem ale ciągle pod wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 To było z wiatrem? Chyba z bocznym wiatrem ale ciągle pod wiatr. Olo... Oczywiście że pod wiatr i to idealnie pod wiatr Pisząc "Za to z wiatrem..." miałem na myśli co innego: Pod wiatr (jak na filmie) - powolutku, za to z wiatrem... no właśnie Pocisk to mało powiedziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A mnie śmieszy, kiedy na lotnisku modelarze czekają i boją się wyciągnąć swoje modele, bo jest wiaterek 10-17km/h :mrgreen: Cała przyjemność właśnie w tym, żeby walczyć z naturą To ja początkujący ze swoją Cessną TW-745 bez lotek ląduję pionowo pod wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To ja początkujący ze swoją Cessną TW-745 bez lotek ląduję pionowo pod wiatr Fajniejszy jesteś przez to od innych doświadczonych użytkowników tego forum? Zapytaj co oni robią to Ci kopara opadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To ja początkujący ze swoją Cessną TW-745 bez lotek ląduję pionowo pod wiatr Fajniejszy jesteś przez to od innych doświadczonych użytkowników tego forum? Zapytaj co oni robią to Ci kopara opadnie Jak ja latam, to wszyscy się patrzą No chyba, że jest bezwietrznie, to się role zamieniają A tak poważnie, to pewnie kwestia wartości modelu, ale jeśli mam wybór wykąpać się w krytym basenie, czy na wzburzonym morzu, wybiorę te drugie Kwestia tylko wprawy i doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 jeśli mam wybór wykąpać się w krytym basenie, czy na wzburzonym morzu, wybiorę te drugie Kwestia tylko wprawy i doświadczenia. Ten, który wybierze basen, będzie pływał eleganckim kraulem, żabką czy innym motylkiem, doskonaląc technikę, kondycję i wyniki, a Ty będziesz co najwyżej będziesz się walczył z falami płynąc stylem rozpaczliwym. Czujesz różnicę? PS. Wolę basen i flautę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Niezły wykop tematu z pod ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ładziak, ale ja lubię, kiedy mnie woda nosi Czy nie zdajesz się na naturę latając szybowcem? Równie dobrze mógłbym latać na symulatorze, warunki idealne i.... nudne No nie ma się co licytować, ja akurat lubię takie rzeczy, nie każdy musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Marcin, przeglądam wątek po wątku z kraksami, może nabiorę respektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Kolego markac ... edytuj swoje posty !! Dwa posty w tej samej minucie ?? :evil: :evil: :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 -==PEGAZ==-, to były odpowiedzi na konkretne posty dla konkretnych osób. Przecież odpowiadając nie cofamy się do pierwszego postu i nie edytujemy, bo kto to ujrzy? Jak się mylę to mnie popraw, ale to chyba logiczne. Proponuje najpierw przeczytać historię wątków, a potem zgłaszać pretensje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mylisz się Jak ktoś chce to wróci i przeczyta :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Sprawa załatwiona przez PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.