d9Jacek Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 ...a może tak prościej...tokarka.... obtoczyć ( bo widac że ta cześc gaznika jest po prostu zdeformowana) tak 0,5 mm i na tę obtoczoną część wcisnąć na gorąco tulejkę duralową o właściwych średnicach, wewnętrznej i zewnętrznej.. Adamie , jak masz tokarke to max 15 minut roboty z umyciem rąk poprosiłbym Moda o przeniesienie do własciwego działu
Grzesiek Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Tulejke można na wcisk zrobic lub troszke luźniej tak 0,1mm i wkleic na distal lub inny klej epoksydowy i po sprawie.Jednak jak bys sie zdecydowal na wcisk polecam wytoczyc pierscień o srednicy wewnętrznej z pasowaniem na zero lub-0,05 i podgrzac pierscien a gaźnik do zamrażalnika.Po założeniu na grąco jak ostygnie nie do zdięcia
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Byłem wczoraj w sklepie modelarskim i kupiłem świece 8,a miałem 6,i teraz silnik chodzi, tylko ma rezonans przez skrzywienie gaźnika. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Wydaje mi się że przez dolną peknietą i wklesłą cześć tuleiki do środka silnik wpada w rezonans, ale mogę się mylić. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
d9Jacek Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Byłem wczoraj w sklepie modelarskim i kupiłem świece 8,a miałem 6,i teraz silnik chodzi, tylko ma rezonans przez skrzywienie gaźnika. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka a jak się ma rezonans do tego skrzywienia gaznika ?
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 A nie wpływa to na pracę silnika, jak jest troszkę krzywe w gaźniku? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Że może silnik drgać? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
smoczatko Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 To mogę powiedzieć że się myliłem i to bardzo Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi