latacz Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Jak w tytule. wiem, ze Raytronic C60 ma dwa kanały z możliwością do 7s każdy... ale czy można jeden pakiet który ma na stałe połączenie 12 S podpiąć do ładowarki ? -czy te dwa kanały są kompletnie izolowane i połączenie obu wyjść w szereg nie spowoduje spalenia ładowarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 taką ładowarką można tylko osobno na 2 kanałach po 6S i spinać go póżniej w 12S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 nie da rady ładować spiętych na stałe 12S ? nie mam pakietów 6s. mam 12s. mam niższy model ładowarki C30 -i spoko ładuje 12s... chciałem zmienić na wyższy model C60 głównie, żeby pozbyć się zewnętrznego balansera i plątaniny kabli -ale skoro stracę możliwość ładowania dużych pakietów to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 http://www.nastik.pl/manual/raytronic%20c-60.pdf 7s max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 czyli oba pakiety nie mogą być połączone na stałe ? poza pakietami modelarskimi mam do rowerów i hulajnóg pakiety 10s oraz 12s. na stałe ogniwa połączone grubymi blachami i w obudowach. Rozdzielenie tego to i kłopot i gorsza praca -no i kłopot z podłączaniem dodatkowych kabli Dlatego chciałem przejść z c30 żeby zmniejszyć ilość kabli. jeśli C60 ma dwie oddzielne odseparaowane sekcje zasilacza -to można by spinać kanały. Jeśli wspólny zasilacz wewnętrzny zasila oba kanały -to po połączeniu wyjść zrobi się zwarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Pokażesz na foto jak to wygląda w przypadku C30. Interesujący temat z tym 12S. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 nie mam pod ręką ani zdjęcia ani pakietu 12s żeby sfotografować -nie chce mi się lecieć do garażu po aku z hulajnogi... załączam szkic jak to się podłącza w przypadku C30. ładowarka na swoim wyświetlaczu pokazuje napięcia poszczególnych cel balanser ma dwa gniazda dla dwóch oddzielnych wtyczek po 6s (zamiast jednej większej wtyczki 12 s) - zarówno ładowarka jak i balanser tylko jeden kanał i jedno wyjście mocy. zasilacz mógłby być mocniejszy np. 20A ale mam 12A i taki używam liczyłem, że C60 pozwoli ładować podobnie ale, że będzie prościej bo pozbędę się balansera i kilku kabli... no i moc też jest przydatna -duży pakiet w moim przypadku to 10s , 11s lub 12 s i nawet 17,5Ah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi