latacz Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Jak w tytule. wiem, ze Raytronic C60 ma dwa kanały z możliwością do 7s każdy... ale czy można jeden pakiet który ma na stałe połączenie 12 S podpiąć do ładowarki ? -czy te dwa kanały są kompletnie izolowane i połączenie obu wyjść w szereg nie spowoduje spalenia ładowarki ?
diabolo Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 taką ładowarką można tylko osobno na 2 kanałach po 6S i spinać go póżniej w 12S
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 nie da rady ładować spiętych na stałe 12S ? nie mam pakietów 6s. mam 12s. mam niższy model ładowarki C30 -i spoko ładuje 12s... chciałem zmienić na wyższy model C60 głównie, żeby pozbyć się zewnętrznego balansera i plątaniny kabli -ale skoro stracę możliwość ładowania dużych pakietów to nie ma sensu.
japim Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 http://www.nastik.pl/manual/raytronic%20c-60.pdf 7s max.
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 czyli oba pakiety nie mogą być połączone na stałe ? poza pakietami modelarskimi mam do rowerów i hulajnóg pakiety 10s oraz 12s. na stałe ogniwa połączone grubymi blachami i w obudowach. Rozdzielenie tego to i kłopot i gorsza praca -no i kłopot z podłączaniem dodatkowych kabli Dlatego chciałem przejść z c30 żeby zmniejszyć ilość kabli. jeśli C60 ma dwie oddzielne odseparaowane sekcje zasilacza -to można by spinać kanały. Jeśli wspólny zasilacz wewnętrzny zasila oba kanały -to po połączeniu wyjść zrobi się zwarcie
SeKLeŚ Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Pokażesz na foto jak to wygląda w przypadku C30. Interesujący temat z tym 12S. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
latacz Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 nie mam pod ręką ani zdjęcia ani pakietu 12s żeby sfotografować -nie chce mi się lecieć do garażu po aku z hulajnogi... załączam szkic jak to się podłącza w przypadku C30. ładowarka na swoim wyświetlaczu pokazuje napięcia poszczególnych cel balanser ma dwa gniazda dla dwóch oddzielnych wtyczek po 6s (zamiast jednej większej wtyczki 12 s) - zarówno ładowarka jak i balanser tylko jeden kanał i jedno wyjście mocy. zasilacz mógłby być mocniejszy np. 20A ale mam 12A i taki używam liczyłem, że C60 pozwoli ładować podobnie ale, że będzie prościej bo pozbędę się balansera i kilku kabli... no i moc też jest przydatna -duży pakiet w moim przypadku to 10s , 11s lub 12 s i nawet 17,5Ah
Rekomendowane odpowiedzi