Skocz do zawartości

DLG Easy Eco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Linka stalowa się sprawuje. W ustawieniach sterów SK i SW jak na razie nic nie musiałem trymować i mam nadzieję że tak zostanie.

Są postępy przy wyrzutach modelu. Średnio teraz wyrzucam na 26m, a w porywach 28m.

Może na forum są osoby co też bawią się dlg od kolegi Bartka i mogły by się podzielić swoimi ustawieniami w szybowcu oraz na jaką wysokość wyrzucają swoje dlg. Zapraszam do komentarzy, mile widziane filmiki.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mój model od bartka od ponad roku czeka na zlozenie. Niestety brak czasu. Moglbys wrzucic zdjecia mocowan lonek do sterow? Musze sie w koncu wziac za ten model..

Opublikowano

Linka złożona w pętelke na której została zacisnieta stalowa tulejka. Dokładnie tak samo jak na zdjęciu mam zacisniete przy sterach. 83158be0a79973c2c4560744276c5168.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Z powodu covid19 boisko ma którym zazwyczaj latam jest zamknięte co zmusiło mnie do poszukania nowego lotniska. I takie znalazłem. Warunki były świetne. Easy Eco dał rade. Latał jak na moje zdolności wysoko i dłuto. Prawie każdy rzut skótkował złapaniem bąbla/komina. Fajnie to widać na wykresach, którymi się nieskromnie pochwalę.
2b3c338e1528ed1584877b007c8d0292.jpgf038c7188f911a54bf2462ab33d7b9e1.jpgc6bf529bf567bdc47e3d69a477c4fbc1.jpg

Opublikowano

Pierwszy raz ptak mnie pogonił. Chyba nie spodobał się mu mój model.

Opublikowano

Nie umiem tak. Taki był dzień.I mam nadzieję że jeszcze się mi taki przydarzy. Dotychczas miałem problem by przekroczyć 40m a już nie mówię o 50m a tu w wczoraj to był standard. Wiele składowych miało na to wpływ ale na pewno nie ja i moje umiejętności. Pewnie jak bym rzucił kamieniem to też by poleciał.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja dziś rzucałem "kamieniem" - przeszło 400g. Kilka razy się zabrałem w górę, ale przeważnie po 60 - 90 sek model był na ziemi.

A wiosenna termika potrafi być szalona! Powietrze wynudzone, bo zimowym zastoju, kiedy tylko dostanie trochę wiosennego słonka od razu zaczyna żywo pracować ;)

Swoją drogą, w pięknych okolicach masz to nowe lotnisko.

Opublikowano
2 godziny temu, Czaro napisał:

Ja dziś rzucałem "kamieniem" - przeszło 400g. Kilka razy się zabrałem w górę, ale przeważnie po 60 - 90 sek model był na ziemi.

A wiosenna termika potrafi być szalona! Powietrze wynudzone, bo zimowym zastoju, kiedy tylko dostanie trochę wiosennego słonka od razu zaczyna żywo pracować ;)

Swoją drogą, w pięknych okolicach masz to nowe lotnisko.

Czarek, jakie warunki?

Opublikowano

Czaro dzięki. Z tej okazałej łaki widoki są rzeczywiście swietne. Szczegolnie na Biskupia Kope. Mam nadzieję że nikt mnie z tamtą nie przepędzi. A jak już pogonił to 1km dalej po czeskiej stronie będę próbował szczęścia. Widoki jeszcze lepsze a łąk nie brakuje.

P.S. Twój kamień pewnie był za okrągły. Następnym razem spróbuj z bardziej płaskawym.

Opublikowano
8 godzin temu, Bartkosz napisał:

Czarek, jakie warunki?

Słońce za altostratusem, tak z 3-5st, a wiatr na oko 8m/s, czasem więcej. Generalnie momentami model jechał na wstecznym ?

4 godziny temu, dekooral napisał:

Twój kamień pewnie był za okrągły. Następnym razem spróbuj z bardziej płaskawym.

Mojego Snipe'a na razie na nic innego nie zmienię :) Jeszcze do końca nie umiem nim latać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.