rapier Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Pokaż mi plik corela/dxf bo nie widze Pawel...te pdf-y to sa krzywe wiec zamiana ich na dxf-a czy corela to kilka klikniec Faktem jednak jest ze wlasciciel sobie raczej tego nie zyczy i nalezy to uszanowac.Skoro plany udostepnil to nie widze problemu aby kazdy sobie zrobil taki model dla siebie i we wlasnym zakresie , ale juz grupowe ciecie moze byc problematyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Arek przecież ja rozumiem jak plany zostały obrysowane :wink: , JA TU BYĆ BRZYDKI ZIELONY, niestety, też bym chciał zobaczyć projekt grupowy panowie ale nie możemy. A co zrobicie poza forum to nikogo nie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A co zrobicie poza forum to nikogo nie interesuje. 8) PS Przepraszam za nie w temacie, ale nie mogłem się powstrzymać edit. Cięcie w Łodzi 40 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A ja uważam co następuje: nikt nie chce chyba czerpać zysków ze sprzedaży zestawu tego modelu ciętego laserem? Tak jak pisał Rapier - jeden wytnie nożykiem, inny obrysuje (tym bardziej PDF-a) i wrzuci na laser... To tak, jakbym poprosił kolegę modelarza, żeby wyciął mi te części bo lepiej mu idzie obróbka balsy. Technika idzie do przodu. Póki model nie będzie cięty i sprzedawany ZAROBKOWO jako zestaw, myślę że wszystko powinno być ok. Ale to jest moje zdanie i ja tak to widzę. Zawsze można wystosować maila do autora, czy miałby coś przeciwko żeby ktoś w celach nie - zarobkowych wyciął nam - entuzjastom tego maleństwa laserem kilka sztuk, z zaznaczeniem, że model nie będzie cięty komercyjnie a po prostu zamówiony w kilku egzemplarzach dla zmniejszenia kosztów... Plan został wyrysowany przez Rapiera nie po to, żeby mógł na nim zbić kokosy, tylko po to żeby było mu łatwiej ulotnić to maleństwo... Można dołączyć przeprosiny za zaistniałą sytuację i wyjaśnienie, że plan DXF został opracowany przez Arka tylko w celach niekomercyjnych. Myślę że takie podejście diametralnie zmieniłoby postać rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zawsze można wystosować maila do autora, czy miałby coś przeciwko żeby ktoś w celach nie - zarobkowych wyciął nam - entuzjastom tego maleństwa laserem kilka sztuk, z zaznaczeniem, że model nie będzie cięty komercyjnie a po prostu zamówiony w kilku egzemplarzach dla zmniejszenia kosztów... Plan został wyrysowany przez Rapiera nie po to, żeby mógł na nim zbić kokosy, tylko po to żeby było mu łatwiej ulotnić to maleństwo... Można dołączyć przeprosiny za zaistniałą sytuację i wyjaśnienie, że plan DXF został opracowany przez Arka tylko w celach niekomercyjnych. Popieram - to kto napisze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A co zrobicie poza forum to nikogo nie interesuje. 8) PS Przepraszam za nie w temacie, ale nie mogłem się powstrzymać edit. Cięcie w Łodzi 40 pln. samo ciecie czy z materialem? wolalbym zeby bylo z materialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dowiem się i dam znać. edit. Samo cięcie - 40 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Popieram - to kto napisze ? Jak się nie pojawi ktoś bardziej biegły w "lengłydżu" niż ja to ja napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 jak samo ciecie 40zl to jak mi odpowie pan kakabe i jak nie bedzie taniej to zamawiam w artexie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 I jak, Pawel_W napisałeś ?? robraf , a jest możliwość żeby wycieli, ale na swoim materiale ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 no tak. ze swoim materialem ( ich) chca 45zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Prawie na jedno wychodzi, sprawdzę to cięcie w Łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 To nawet nie tak dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Mail poszedł, jak tylko dostanę odpowiedź zamieszczę ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Mail poszedł, jak tylko dostanę odpowiedź zamieszczę ją. Obawiam się, że odpowiedź będzie odmowna.. choć bardzo bym się cieszył gdyby było inaczej. Moim zdaniem jak się nie zgodzi warto zaproponować coś w rodzaju opłaty licencyjnej od wyciętej sztuki. Niech by to było coś w okolicach 5-10EUR i cena będzie znośna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 10 eur = koszt wycięcia sztuki w Polsce, choć zawsze to i tak mniej niż oryginalny zestaw... Nie ma co gdybać. Jak będzie odpowiedź to będzie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 widzac ceny za wyciecie w polsce , powiekszam plany do 90cm i wycinam ręcznie , chyba zeby wyciac tylko zeberka laserowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Sesja i brak sklejki i trochę balsy.... ale po feriach 8) , dam znać i wrzucę jakieś foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jestem kolejnym chetnym na ten modelik jesli oczywisce odpowiedz autora bedzie pozytywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 :mrgreen: :mrgreen: Jestem kolejnym chetnym na ten modelik jesli oczywisce odpowiedz autora bedzie pozytywna :rotfl: :rotfl: czekam niecierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.