dimmus Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Dostałem ostatnio od kolegi model DLG. Jest to moje pierwsze spotkanie z tego typu sprzętem. Model już latał, ale sterowanie ogona miałem zrobione na prętach. Rozwiązanie mało szczęśliwe jak się okazało. Wstawiłem sprężyny w SK i SW, zamontowałem linki, ale przydała by się regulacja, bo jedną linkę trochę za mocno napiąłem i SK ma mniejsze wychylenie w prawo niż w lewo. Niby bez problemu mogę to EPO wyeliminować, ale lepiej by było zrobić regulację naciągnięcia i zrobić jak powinno być. Cały problem to mocowanie serw. Takie już było i raczej nie będę dorabiał półki, bo obawiam się że zepsuję kadłub jak będę te serwa wyrywał. Może macie jakieś sprawdzone patenty na regulację naciągnięcia linek. Dodam że naciąg musiałby być od strony serw. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 W sensie ta linka nie jest za mocno napięta tylko za krótką? Bo siłę naciągu linki reguluje sprężyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Tak, chodzi o regulację długości linek, faktycznie źle opisałem w pierwszym poście. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Jak ci to przeszkadza to najlepiej linkę wymienić na nową, no chyba że różnica wychyleń jest mała to trzeba po prostu latać a nie zajmować się tzw "pierdołkami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Generalnie różnica nie jest wielka, ale model traktuje trochę jako poligon do nabycia nowych umiejętności i patentów , dlatego pytam. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Kiedyś widziałem taki patent, że linkę przeciąga się przez oczko dźwigni, następnie mota za wstępnie wkręconą śrubę trzymającą dźwignię na wielowpuście, naciąga linkę i dokręca śrubę. Przykład ściągnięty gdzieś, kiedyś z netu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 O takie rozwiązanie mi chodziło, dobry patent. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi