rc.fpv.poland Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Szukam śmigieł ~ 5x8 lub o większym skoku, do silników o dużym KV. 5mm. Może ktoś się z tym spotkał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Śmigła w takim rozmiarze znam tylko jedne. To Avan 5x7.5. Ale mamy z nim średnie doświadczenia. Trzeba lecieć na prawdę szybko aby wykorzystać taki skok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 29 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Dzięki ! Widzę że są nawet wersje 2 i 3 łopatowe. Podczas wichury 5x5 to trochę mało do mojego obecnego zestawu którym najczęściej latam - 2600 KV 3S. 5x8 były znośne. Spokojnie zestaw da radę z większym skokiem śmigła. A nie chcę dokładać dodatkowych cel, zmieniać regiel, przeprogramowywać, zmieniać silnik, dodawać kolejne bec do zasilania całej elektroniki itp. Jak mogę zmienić śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ale wiesz, że zależność ciągu od obrotów i skoku nie jest liniowa. Tak jak napisał już Przemek-wolno nie polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 30 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ale mi nie chodzi o ciąg tylko o prędkość zaśmigłową powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi