Grifon Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Nie mogę zbindować nadajnika z odbiornikiem. Włączam nadajnik wciskam przycisk Link klikam Yes w nadajniku i świeci się niebieska dioda, czytałem że ma się świecić czerwona, co robię nie tak?
wlodeklis Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 https://www.youtube.com/watch?v=7n51Vi87KeQ Może pomoże filmik. Musisz mieć najnowszy firmware w nadajniku i w module.
Grifon Opublikowano 17 Października 2019 Autor Opublikowano 17 Października 2019 Kłopot w tym, że robie wszystko jak na filmie i wraz lipa, na filmie swieci się czerwona a u mnie niebieska dioda w module. Ostatnio zbindowałem podróbkę minimy i nie było problemu. Jeszcze go pomęczę.
latacz Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 poszukam instrukcji. z tego co pamiętam i masz 4 rodzaje bindowania. bindowanie z telemetria (optima) - tryb normalny i tryb skanowaniem pasma i bez telemetrii (minima) -tryb normalny i tryb ze skanowaniem pasma prawdopodobnie skoro bindowałeś minime (lub podróbkę) to masz w module ustawiony tryb dla odbiorników bez telemetrii i optimy nie zbinduje. -nie ten protokół transmisji. Musisz przestawić na bindowanie z telemetrią i przy starszych programach lepiej bez skanowania. Ważne -najlepiej jeśli moduł nadawczy i odbiornik maja tą samą wersję oprogramowania. aktualizacja -zawsze wszystkie wersje po kolei -nie przeskakuj wersji ze starej na najnowszą ... jak znajdę ile sekund i kiedy trzymać przycisk na module żeby ustawić tryb to napiszę. ale było to ładnie na filmikach...
Grifon Opublikowano 17 Października 2019 Autor Opublikowano 17 Października 2019 Ja jestem elektroniczno-informatycznym analfabetą, jak sam tego nie ogarne to się upokorze i zaniose do serwisu
latacz Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Bindowanie Aurora9 moduł spectra 2,4 z oryginalnymi odbiornikami minima i optima. Kolejno. Nadajnik wciskasz przycisk na module w nadajniku i włączasz nadajnik. potwierdzasz Yes i puszczasz przycisk na module. powinna migać dioda niebieska jeśli chcesz bindować minimę (czyli protokół bez telemetrii) , lub czerwona jeśli chcesz bindować optimę (protokół z telemetrią) jeśli miga nie ten kolor co trzeba -jeszcze raz naciskasz przycisk na module i trzymasz 2 sekundy puszczasz gdy kolor diody zmieni się na właściwy -pasujący do Twojego odbiornika. odbiornik. wciskasz i trzymasz przycisk na odbiorniku i włączasz zasilanie odbiornika. diody niebieska i czerwona migają szybko -odbiornik szuka nadajnika. gdy czerwona dioda zacznie świecić światłem ciągłym puść przycisk na odbiorniku. jeśli się zbindowało z minima miga niebieska dioda na module -a na odbiorniku minima -niebieska dioda świeci ciągle, jeśli się zbindowało z optima -na module miga niebieska i świeci czerwona -a na odbiorniku optimie świecą obie diody niebieska i czerwona . Żeby zapamiętać -wyłącz odbiornik. wyłącz nadajnik - włącz nadajnik, potwierdź yes. włącz odbiornik. Koniec. w czasie bindowania odbiornik i nadajnik powinny być od siebie w odległości około 1 metra. nie bliżej. i raczej nie dalej niż 2 metry. jeśli odbiornik leży tuż obok nadajnika to się nie chcą bindować. Zmiana trybów normal i scan Po włączeniu samego nadajnika świeci jedna dioda na module -to normal mod Świecą obie -to scan mod. ze starym oprogramowaniem scan mod to katastrofa (po zakłóceniu/utracie zasięgu kilka/kilkanaście sekund trwa ponowne połączenie) . Z najnowszym oprogramowaniem nie powinno sprawiać problemów zmiana z trybu normal na scan (lub odwrotnie) -jak już wszystko zbindowane -włączony nadajnik i potwierdzone YES (odbiornik wyłączony) -wciskasz na module przycisk i trzymasz 6 sekund. zapiszczy 2x lub 4x to puszczasz. wyłączasz i włączasz nadajnik -zmienione. -potem odbiornik normalnie. ewentualnie mogłem coś pomylić -na bieżąco tłumaczyłem instrukcję modułu spectra (a mój angielski jest kiepski) -dawno nie bindowałem i nie pamiętam dokładnie -jednak zawsze się odwału zbindować. 1
Grifon Opublikowano 18 Października 2019 Autor Opublikowano 18 Października 2019 Jak mówił Spok ze Star Treka obyś żył długo i pomyślnie. Udało się za pierwszym razem, wszystko działa, przeczytałem Twoja wiadomość o trzeciej w nocy i z ciekawości poszedłem sprawdzić. Dzięki za pomoc ????
Rekomendowane odpowiedzi