MironRC Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Przeglądając stronkę hobbycity zobaczyłem całkiem porządny model Cessny, chciałbym się zapytać czy ktoś miał już ten model? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7894&Product_Name=Cessna_182_RTF_5Ch_with_Lighting_&_Flaps_EPO
ertman_176 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 1,2m i ponad 1kg ... Cegłolot jak na elektryka chociaż poleci [bTW każda cessna to cegłolot] ... Do tego ~600zl za model, wysyłke + akku... IMO za dużo jak na moje ... Jeśli już: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO Rozmiar ten sam a wg. UH 10g mniejsze obciążenie Przy małych ruchach drążkami powinien latac jak po sznurku a i pokaże pazurki jak pomachasz mocniej. Cena pare $ wyższa ...
utopia Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ten modelik http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO to jako żywo MX2 produkcji HYPE miał je Piotr w Ikarze -Suchy Las Były takie zmęczone transportem za jakieś drobne do sprzedania bodaj oferta okazje/wyprzedaże
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 dlaczego "cegłolot"? do tej pory sporo latałem Cessnami i ogólnie zadowolony jestem- konstrukcja górnopłata, duże siły nośne- a gdyby mocy było za mało silnik można zawsze wymienić na większy:)
Mareq Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 A ja na stronie widzę, że waga do lotu jest poniżej 1kg. Moja Wilga z Artexu waży 1100g i przy podobnych gabarytach lata super. Ta Cesna ma dodatkowo klapy. Ogólnie powiedziałbym, że fajny model ale jakoś nie przepadam za steropianem...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Do kupienia od ręki tutaj Recenzje tego modelu można przeczytać w listopadowym Przeglądzie Modelarskim. Testowałem,lata wzorowo. Waga do lotu 950 gram.Zestaw z aparaturą HYPE 35 mhz,5 kanałów.Klapy dwópozycyjne,akumulator 1800
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 model z hobby city podrożał przed świętami jak wszystko z reszta, jak oglądałem w listopadzie kosztował 100$, także mam nadzieje ze cena spadnie po nowym roku.
hubert_tata Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 jak oglądałem w listopadzie kosztował 100$, A teraz 99,99$ to chyba raczej potaniał
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ale przed 99,99 jest chyba jedynka i tamten zestaw jest ARF
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 A od kiedy koledzy wieżą w to co napisane na stronie/pudełku ?? Są modele któe idealnie trzymają wage a są takie które poprostu nie. Ja nadal obstawiam ten HK-2 3D. BTW U mnie 108$ jeszcze kosztuje :| Ale nie długo :devil:
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 prawda, tylko ze w cenie 100$ + shipping bez baterii, myślę ze to rozsądna cena, biorąc pod uwagę fakt ze aparaturę posiadam. Zobaczymy ceny po nowym roku.
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Koledzy nie wierzą w słowo pisane,koledzy zciągają sprzęt z półki ,wyciągają z pudełka, ważą,a czasami latają dla sprawdzenia
krj2 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja nadal obstawiam ten HK-2 3D. Właśnie wczoraj przyszla do mnie paczka z tym modelem mialem okazje zlozyc, obejrzec i niestety spakowac. Pierwsze jego loty zaplanowano na 25 grudnia
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ceny są zależne od Waszych kont ;] Żeś ameryke odkrył :devil: Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym Koledzy nie wierzą w słowo pisane,koledzy zciągają sprzęt z półki ,wyciągają z pudełka, ważą,a czasami latają dla sprawdzenia No to do mnie już bardziej przemawia - sam podzielam takie praktyki, a im wiecej dzielimy sie nimi np. tutaj tym łatwiej nam podejmować decyzje i doradzać. BTW Spod mojej reki klient dostawał Lame już ustawioną chociaż nie znam sie wcale na śmigłowcach to jestem w stanie zademonstrować lot z podłogi na stół oddalony 5m dalej :twisted: Właśnie wczoraj przyszla do mnie paczka z tym modelem mialem okazje zlozyc, obejrzec i niestety spakowac. Pierwsze jego loty zaplanowano na 25 grudnia Też miałem go dostać na święta ale przyjechał P-47 i jest zabawy po pachy a nawet uszy żeby go złożyć bez instrukcji ... Ale nie wykluczam że może to być jeden z moich nastepnych modeli chociaż Catalina wysuwa sie na prowadzenie ...
qba Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Żeś ameryke odkrył :devil: Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym Bo całą stronę płaczecie nad tymi cenami, było napsiac na poczatku i juz ;]
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja nie płacze :mrgreen: Jak sie spojrzy na UH jako nie zalogowany to modele są 2x droższe
MironRC Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 Moglibyście zobaczyć u siebie, bo chyba jest różnica w cenach u stałych klientów na Hobbycity. Chodzi mi o modele: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7894&Product_Name=Cessna_182_RTF_5Ch_with_Lighting_&_Flaps_EPO i http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.