MironRC Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Przeglądając stronkę hobbycity zobaczyłem całkiem porządny model Cessny, chciałbym się zapytać czy ktoś miał już ten model? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7894&Product_Name=Cessna_182_RTF_5Ch_with_Lighting_&_Flaps_EPO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 1,2m i ponad 1kg ... Cegłolot jak na elektryka chociaż poleci [bTW każda cessna to cegłolot] ... Do tego ~600zl za model, wysyłke + akku... IMO za dużo jak na moje ... Jeśli już: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO Rozmiar ten sam a wg. UH 10g mniejsze obciążenie Przy małych ruchach drążkami powinien latac jak po sznurku a i pokaże pazurki jak pomachasz mocniej. Cena pare $ wyższa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ten modelik http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO to jako żywo MX2 produkcji HYPE miał je Piotr w Ikarze -Suchy Las Były takie zmęczone transportem za jakieś drobne do sprzedania bodaj oferta okazje/wyprzedaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 dlaczego "cegłolot"? do tej pory sporo latałem Cessnami i ogólnie zadowolony jestem- konstrukcja górnopłata, duże siły nośne- a gdyby mocy było za mało silnik można zawsze wymienić na większy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A ja na stronie widzę, że waga do lotu jest poniżej 1kg. Moja Wilga z Artexu waży 1100g i przy podobnych gabarytach lata super. Ta Cesna ma dodatkowo klapy. Ogólnie powiedziałbym, że fajny model ale jakoś nie przepadam za steropianem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Do kupienia od ręki tutaj Recenzje tego modelu można przeczytać w listopadowym Przeglądzie Modelarskim. Testowałem,lata wzorowo. Waga do lotu 950 gram.Zestaw z aparaturą HYPE 35 mhz,5 kanałów.Klapy dwópozycyjne,akumulator 1800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 tyle ze roznica w cenie 300 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 model z hobby city podrożał przed świętami jak wszystko z reszta, jak oglądałem w listopadzie kosztował 100$, także mam nadzieje ze cena spadnie po nowym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 jak oglądałem w listopadzie kosztował 100$, A teraz 99,99$ to chyba raczej potaniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ale przed 99,99 jest chyba jedynka i tamten zestaw jest ARF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A od kiedy koledzy wieżą w to co napisane na stronie/pudełku ?? Są modele któe idealnie trzymają wage a są takie które poprostu nie. Ja nadal obstawiam ten HK-2 3D. BTW U mnie 108$ jeszcze kosztuje :| Ale nie długo :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 prawda, tylko ze w cenie 100$ + shipping bez baterii, myślę ze to rozsądna cena, biorąc pod uwagę fakt ze aparaturę posiadam. Zobaczymy ceny po nowym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ceny są zależne od Waszych kont ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Koledzy nie wierzą w słowo pisane,koledzy zciągają sprzęt z półki ,wyciągają z pudełka, ważą,a czasami latają dla sprawdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja nadal obstawiam ten HK-2 3D. Właśnie wczoraj przyszla do mnie paczka z tym modelem mialem okazje zlozyc, obejrzec i niestety spakowac. Pierwsze jego loty zaplanowano na 25 grudnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ponieważ MX-2 to kicha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ceny są zależne od Waszych kont ;] Żeś ameryke odkrył :devil: Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym Koledzy nie wierzą w słowo pisane,koledzy zciągają sprzęt z półki ,wyciągają z pudełka, ważą,a czasami latają dla sprawdzenia No to do mnie już bardziej przemawia - sam podzielam takie praktyki, a im wiecej dzielimy sie nimi np. tutaj tym łatwiej nam podejmować decyzje i doradzać. BTW Spod mojej reki klient dostawał Lame już ustawioną chociaż nie znam sie wcale na śmigłowcach to jestem w stanie zademonstrować lot z podłogi na stół oddalony 5m dalej :twisted: Właśnie wczoraj przyszla do mnie paczka z tym modelem mialem okazje zlozyc, obejrzec i niestety spakowac. Pierwsze jego loty zaplanowano na 25 grudnia Też miałem go dostać na święta ale przyjechał P-47 i jest zabawy po pachy a nawet uszy żeby go złożyć bez instrukcji ... Ale nie wykluczam że może to być jeden z moich nastepnych modeli chociaż Catalina wysuwa sie na prowadzenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Żeś ameryke odkrył :devil: Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym Bo całą stronę płaczecie nad tymi cenami, było napsiac na poczatku i juz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja nie płacze :mrgreen: Jak sie spojrzy na UH jako nie zalogowany to modele są 2x droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Moglibyście zobaczyć u siebie, bo chyba jest różnica w cenach u stałych klientów na Hobbycity. Chodzi mi o modele: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7894&Product_Name=Cessna_182_RTF_5Ch_with_Lighting_&_Flaps_EPO i http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.