Jump to content

Cessna 182 RTF porada

MironRC

Recommended Posts

1,2m i ponad 1kg ...

Cegłolot jak na elektryka chociaż poleci [bTW każda cessna to cegłolot] ...

Do tego ~600zl za model, wysyłke + akku...

IMO za dużo jak na moje ...

Jeśli już:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7893&Product_Name=HK-2_RTF_3D-Style_Aerobatic_Aircraft__EPO

Rozmiar ten sam a wg. UH 10g mniejsze obciążenie

Przy małych ruchach drążkami powinien latac jak po sznurku a i pokaże pazurki jak pomachasz mocniej.

Cena pare $ wyższa ...

dlaczego "cegłolot"? do tej pory sporo latałem Cessnami i ogólnie zadowolony jestem- konstrukcja górnopłata, duże siły nośne- a gdyby mocy było za mało silnik można zawsze wymienić na większy:)

A ja na stronie widzę, że waga do lotu jest poniżej 1kg. Moja Wilga z Artexu waży 1100g i przy podobnych gabarytach lata super. Ta Cesna ma dodatkowo klapy. Ogólnie powiedziałbym, że fajny model ale jakoś nie przepadam za steropianem...

Do kupienia od ręki tutaj Recenzje tego modelu można przeczytać w listopadowym Przeglądzie Modelarskim. Testowałem,lata wzorowo. Waga do lotu 950 gram.Zestaw z aparaturą HYPE 35 mhz,5 kanałów.Klapy dwópozycyjne,akumulator 1800

Ceny są zależne od Waszych kont ;]

Żeś ameryke odkrył :devil:

Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym

Koledzy nie wierzą w słowo pisane,koledzy zciągają sprzęt z półki ,wyciągają z pudełka, ważą,a czasami latają dla sprawdzenia :P

No to do mnie już bardziej przemawia - sam podzielam takie praktyki, a im wiecej dzielimy sie nimi np. tutaj tym łatwiej nam podejmować decyzje i doradzać.

BTW Spod mojej reki klient dostawał Lame już ustawioną chociaż nie znam sie wcale na śmigłowcach to jestem w stanie zademonstrować lot z podłogi na stół oddalony 5m dalej :twisted:

Właśnie wczoraj przyszla do mnie paczka z tym modelem mialem okazje zlozyc, obejrzec i niestety spakowac.

Pierwsze jego loty zaplanowano na 25 grudnia

Też miałem go dostać na święta ale przyjechał P-47 i jest zabawy po pachy a nawet uszy żeby go złożyć bez instrukcji ...

Ale nie wykluczam że może to być jeden z moich nastepnych modeli chociaż Catalina wysuwa sie na prowadzenie ...

Żeś ameryke odkrył :devil:

Ale dziekuje ci za podanie tej informacji nie wtajemniczonym

Bo całą stronę płaczecie nad tymi cenami, było napsiac na poczatku i juz ;]

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.