Skocz do zawartości

Cessna 182 RTF porada

MironRC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ja jestem nie zalogowany to widzę też takie ceny po 199,99$,po zalogowniu takie jak podał Diem.

Jesteś na pewno zalogowany?

Opublikowano

no tak podaje login i pass, wyświetla mi się moje konto tylko dlaczego ceny sie nie zmieniają?jak u Ciebie przebiega proces logowania?

Opublikowano
no tak podaje login i pass, wyświetla mi się moje konto tylko dlaczego ceny sie nie zmieniają?jak u Ciebie przebiega proces logowania?

Tak jak u każdego. Podajesz maila i hasło.

A być może trzeba złożyć minimum 1 zamówienie aby ceny tak drastycznie spadły?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja kupiłem wysyłkowo w Niemczech Cessne 182 Skyartec-a - z Elaporu (czy jak to się nazywa) z BL: http://www.global-rc.com/...

Poza drobnymi mankamentami (np. słaby/wiotki popychacz podwozia przedniego) jestem zadowolony - nawet dorobiłem jej klapy (choć ma dwa serwa w lotkach i można zrobić flaperon) i jest super a kosztowała (przez eBaya) z przesyłką bodajże 80 EUR (wtedy 350 zeta).

UWAGA! Gdyby ktoś się na nią decydował to MUSI sprawdzić przed lotem środek ciężkości - w instrukcji się nie zająknęli na ten temat a fabrycznie jest potwornie ciężka na ogon. Ja o tej oczywistej oczywistości zapomniałem i pierwszy crash był dosyć szybko - na szczęście diabli wzięli tylko owiewkę silnika i śmigło. Musiałem dołożyć pod silnikiem 150g ołowiu żeby zaczęła poprawnie latać.

Opublikowano

UWAGA! Gdyby ktoś się na nią decydował to MUSI sprawdzić przed lotem środek ciężkości - w instrukcji się nie zająknęli na ten temat a fabrycznie jest potwornie ciężka na ogon.

Ja tez zaczynałem od takiej Cessna 182. Nawet dalej ją mam, przeżyła kilka kretów. :cry:

Z tym wywarzeniem to kolega ma rację tylko u mnie bylo zupełnie odwrotnie musiałem przesunąć pakiet do tyłu o 3cm, aby wywarzenie było ok. Od tamtej pory nie było kreta. :jupi:

Opublikowano

Też mam 182 jeszcze Artech,miała napęd jeszcze szczotkowy.W zeszłym sezonie dostała bezszczotkę początkowo 140W teraz 190W :twisted:,trójłopatowe śmigło 9X6 ,nowy kadłub i stateczniki ,oraz nową kolorystykę

bac5d42a262ce10dmed.jpg

Teraz przynajmniej jest czysta,a jak lata ;D .

Tak latała na starej szczotce

Opublikowano

Twoja jest chyba ta wersja sklejkowo/balsowa - moja to full acro-por (zwany też ela-por).

Ma ciężki ogon bo jest grubościenny a z przodu niewiele "mięsa". Nawet gdyby był szczotkowy silnik to by nic nie dało - z całkowitej wagi modelu ok 680g (z aku) ok 150g to wyważenie ołowiem pod silnikiem - prawie 1/4 całej wagi!

Dla cięciwy skrzydła 150mm SC lądował przed wyważeniem na ok 65mm czyli ponad 40%. Dopiero jak przesunąłem go na 30 mm zaczęło być dobrze.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.