kuba_1994 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Czy ma ktoś instrukcje do niego po polsku???? Pilnie potrzebuję , coś się porobiło i wszystko chodzi jak chce odbiornik nie odbiera sygnałów z nadajnika Czy ktoś wie co może być nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Prawdopodobnie coś z kwarcem, sprawdź czy dobrze siedzi tak w nadajniku jak i w odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_1994 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Podłączyłem wszystko tak jak na obrazkach w instrukcji włączam pakiet i wszystko zaczyna chodzić jak chce nawet nie włączając nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Podłączyłem wszystko tak jak na obrazkach w instrukcji włączam pakiet i wszystko zaczyna chodzić jak chce nawet nie włączając nadajnika. Ehhhh ... Musisz zapamiętać jedną rzecz. NAJPIERW WŁĄCZAMY NADAJNIK POTEM ODBIORNIK. Bez włączonego nadajnika serwa będą dziczały, bo nie będą łapały sygnału, tylko same zakłócenia. Najpierw nadajnik, potem odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_1994 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 to samo jest co wcześniej nawet gdy najpierw włączę nadajnik a potem odbiornik Czy ma ktoś jeszce jakiś pomysł od czego mogło by to być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jak kwarc źle siedzi lub padł to właśnie takie są objawy, sprawdziłeś kwarce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_1994 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dobra jest ok trochę tam poruszałem i zaczął chodzić jeszcze trochę 8) podreguluję stateczniki i jutro lot próbny. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Co poruszałeś, kwarce? sprawdź zasięg przed lotem i upewnij się że kwarce nie wypadną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_1994 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Wkurzyłem się poczęsłem trochę i włożyłem wtyczki do odbiornika i zaczęło chodzić i jutro mam nadzieję że będę mógł polatać trochę :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Warto byłoby wiedzieć dlaczego nie działało wcześniej, bo teoria o potrzęsieniu jest trochę kiepska... no chyba, że kret Ci nie straszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_1994 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Tak to najprawdopodobniej kwarce. A i tak glebe zaliczył bo za ostro w górę go puściłem i ułamał się kawałek kadłuba. Ale wszystko pozkładałem skleiłem ca i kupiłem takie bandaże/taśmę i jeszcze tym poowijałem jutro powtórka z rozrywki. Mam nadzieję że tym razem lepiej pójdzie. :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Ten model jest the best Bardzo podobny do easy stara tylko tańszy. Ja jestem w trakcie jego tuningu , silnik outrunner i stosunek ciągu do wagi to prawie 2:1 z tego co teoria mówi Ciekawe jak to będzie wszystko latało teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam , mam pytanie do was a szczególnie posiadaczy pc focusa i easy stara : Wymieniam silnik na bezszczotkę w focusie (pelikan) i nie wiem jaki wykon dać przy montażu (w którą stronę patrząc od dzioba na stery : w prawo czy lewo).Skłon jest w górę to pamiętam z oryginalnego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_pl Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Standardowe mocowanie śmigła jest moim zdaniem kiepskie i często zdarza się, że wał obraca się wewnątrz tego piasto-kołpaka, dlatego warto je wymienić na coś zaciskanego śrubą. Witam, przed tygodniem rozpoczolem sezon wiosenny ;-) jak i dzisiaj troszek "probowalem" polatac i juz wiem o co chodzi otoz jak napisales wzcesniej te mocowanie jest nietety felerne bowiem slizga sie na mocowaniu probowlaem jaksas tasma izolacyjna podlkleic ale niesttey na wiele to sie nie zdalo moze macie jakis patent aby to rozwiazac ? ;-) pozdrawiam tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Jedyny półśrodek to klej.. ale proponuję kupić zaciskane mocowanie za ~7PLN i mieć spokój, a także możliwość zmiany śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A jak tego szukac ?;-) jako zacisk jakis czy to po prstu kupic nowe smiglo i wtedy ten zacisk jest wkompelcie? jesli kupic nowe smoglo to jak jwest z rozmiarem ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam! Mogłoby być coś takiego http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=7 lub taka http://rcsklep.pl/product_info.php?products_id=137 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dzieki pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 i nie wiem jaki wykon dać przy montażu Os silnika powina "mniej wiecej" celowac w srodek ciezkosci. mam takiego Focusa, a wlasciwie mialem z silnikiem bezszczotkowym. na smigle 6x3 smigal az milo, a ze smiglem 7x6 po prostu wymiatal. Problem przy tym wiekszym smigle to koniecznosc duzego odsuniecia silnika od belki ogonowej i problem z trymowaniem.. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_pl Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 hej wszystkim po rou , niestety jeszcze nie udalo mi sie go oblatac :/ cos jest chyba nie tak, kupilem nowy zacisk na smiglo juz na pewno sie nie slizga :/, poogladalem filmiki to te samoloty startuja po 10-15 metrach a moj leci na wysokosci jakiej go puszczam jakies 30-40m po czym jak chce go leko poderwac do gory to labo dostanie podmuch wiatru z ktorejs ze stron i przywala w ziemie albo poorstu nieco sie podnosi i tez przekreca sie na ktoras ze stron i nie dam rady go z tego wyprowadzic :. braukuej lotek ? dzieki za wszelkie sugestie, moze kupic jakies mocnijeszy silnik ? no juz nie wiem tyle razy klejony byl ze juz brakuje mi slow i zaczyna brakowac checi :/ pozdrawiam malin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.