Skocz do zawartości

Pierwszy model RC - Pelikan Focus

malin_pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak na razie wszystko gra, tylko dzisiaj na drzewie wylądowałem ;/

A to wszystko przez komary, nie mogłem się uwolnić od nich ;/

Jednak wieczorami nie ma co latać :D

Opublikowano

OO to ciekawe jeszcze nie słyszałem o tym, muszę spróbować bawię się jeszcze w asg a w lesie komarów jeszcze więcej, oby działało :D

Opublikowano

I mam kolejny problem, puściłem samolot jak był jakieś 10m ode mnie kompletnie nie mogłem nim sterować, nic nie działało latał w kółko coraz niżej i szybciej, na ziemi śmigło nadal się kręciło, po chwili dopiero wszystko się wyłączyło...

Jak ruszam kablami z regulatora to serwa się ruszają w różne strony i silnik się kręci raz mocniej raz słabiej.:/

Chyba trzeba wymienić regulator, miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Ja jednak dalej nie jestem pewien czy to wina regulatora. Jeśli by tak było, to nie było by problemu z serwami, a piszesz:

Jak ruszam kablami z regulatora to serwa się ruszają w różne strony i silnik się kręci raz mocniej raz słabiej

To, że ruszasz akurat kablami od regulatora nie musi oznaczać, że odbiornik też się nie rusza. Moim zdanie coś jest nie tak z odbiornikiem, może kwarce wysiadają, albo styki nie łączą dobrze.

Jedyna rada, to jeśli masz od kogoś pożyczyć regulator to sprawdź na innym i wszystko będziesz wiedział.

Opublikowano

Bo od przeciążenia on się nie przegrzeje, to 21 wiek i ma już wewnętrzne zabezpieczenia... :devil:

Problem w tym, że nie ta rady wysterować silnika do jego maksymalnej wydajności... :cry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.