Janekm Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Witajcie, Posiadam regulator trójfazowy Sunrise Model PRO 25A, LBEC 2A, do którego chciałbym podpiąć silnik: https://www.rc4max.com/silnik_bezszczotkowy_rocket_surpass_2830_1000kv_260w,2665,30514.html Mam jednak wątpliwości czy tego regulatora nie spalę, silnik w specyfikacji ma max prąd 21A, zaś regulator 25A, nie za mała jest ta różnica? Pozdrowienia, Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Powinno działać, te 21A to prąd maksymalny dla silnika.. który nie powinien być osiągany na zalecanych przez producenta śmigłach. Pytanie czy te 25A regulatora to prąd roboczy czy też maksymalny. Tak czy inaczej jeśli regulator nie jest badziewiem to te 4A zapasu starczą. Oczywiście najlepszą metodą byłoby pomierzenie silnika z planowanym śmigłem podpiętym do regulatora z większym zapasem, ale to wymaga dodatkowego oprzyrządowania którego pewnie nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dzięki Zipp, Tak myślałem ale wolałem bardziej doświadczonych zapytać. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Czyli masz silnik, regulator i teraz będziesz dobierał model + pakiet ? hmm Pytam z czystej ciekawości. Zaprawdę powiadam Ci wszystko można zjarać przy odrobinie chęci no chyba że bez pakietu.Wszak z tego co piszesz, mamy jeszcze dwie niewiadome, wiec pytanie czy się spali czy nie, to wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Bogdan, Model, silnik i regulator, pakiety (1200mAh 45C) mam, całość oblatana, ale przydałoby się troszkę więcej mocy, dlatego pytam. Regulator jest opisany pod linkiem: http://www.sunrisemodel.com/en/product-details.php?cid=93&id=26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Jeszcze mogę dodać, że te znamionowe moce regulatora i silnika można trochę przeciążać, gdy modelem jest motoszybowiec. Silnik pracuje 5-10-15 albo 20sek i następnie stygnie w czasie kilkuminutowego szybowania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi