kaczma2 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Pozostała część pokładu sklejona. Na zdjęciach przed klejeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Coraz ładniejszy !!! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 No Kaziu idziesz jak burza, szykuje się kolejny ładny model, w takim tępię to na wiosnę wodowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Dopasowanie nadbudówki do kadłuba trochę nie wyszło. Nierówny margines i styk. Trochę mogę jeszcze poprawić. Jestem w temacie listewek i po pokładzie, pokleiłem trójkami listewki na skrzynię i klapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Szybko idzie i kształtów nabiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zrobiłem następne elementy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Wytoczyłem trzy szt. pojemników na pontony. Dojdą jeszcze półwałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Pojemniki tratew są zawsze z tworzywa. Drewno będzie trudno zamaskować, aby zgubić fakturę. Może lepiej wytoczyć z wałka PCV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zrobiona pierwsza winda, w stanie surowym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Wytoczyłem maszt. Ładnie mi wyszedł, gładziutki. Dokończyłem maszt z anteną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Paluchy się kleiły ale skleiłem dźwig do wodowania szalupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Panie kolego, bardzo ładna robota? ?? Ogladam od pierwszego wpisu. Czekamy na dalsze postępy prac. Dopingujemy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Druga winda, kotwiczna. Bez silnika. Następny element, kompas, na dachu sterówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Próbowałem wyciąć na pile tarczowej (ruskiej) odbojnice z płyty PCV. Giętka. Nic nie wyszło. W trakcie cięcia na wymiar 2x2 mm robiły się odpryski, kruszyła się, łamała. Jak miałem ustawiony wymiar na pile, wyciąłem listewki sosnowe. Wcześniej wytoczyłem takie trochę dziwne pachołki 8szt i silnik do windy oraz zrobiłem stojaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Trzeba Kaziu założyć na pilarkę mały tarczowy frez piłkowy do metalu z drobnym zębem do cięcia tego PCV - piła do drewna zawsze potarga tworzywo z uwagi na geometrię i rozmiar zębów !! taki : https://allegro.pl/oferta/globus-frez-tarczowy-do-metalu-40x10x0-4-100z-a5-8435213140?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_firma_przemysł&ev_adgr=Przemysł+-+Materiały+i+akcesoria+-+Obróbka+metali+-+Frezy,+narzędzia+ślusarskie+i+montażowe,+noże+tokarskie,+płytki+wieloostrzowe,+szlifierki+ręczne,+tarcze+i+ściernice,+uchwyty+i+przyrządy+do+mocowania+oraz+wiertarki+i+gwinciarki&gclid=EAIaIQobChMI6LP4mKi75wIVTZSyCh2rXQnLEAYYBCABEgKtv_D_BwE albo taki https://allegro.pl/oferta/frez-pilkowy-tarczowy-60x16x1-0-nfte-hss-sw7m-108z-7007781092?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_firma_przemysł&ev_adgr=Przemysł+-+Materiały+i+akcesoria+-+Obróbka+metali+-+Frezy,+narzędzia+ślusarskie+i+montażowe,+noże+tokarskie,+płytki+wieloostrzowe,+szlifierki+ręczne,+tarcze+i+ściernice,+uchwyty+i+przyrządy+do+mocowania+oraz+wiertarki+i+gwinciarki&gclid=EAIaIQobChMI0Ybvsqq75wIVRJSyCh21fQAfEAQYByABEgJOSvD_BwE Edytowane 5 Lutego 2020 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Lepsze jednak listewki drewniane. Plastik bym kleił na CA a to ze względu na szybkość schnięcia uciążliwe. Sosnowe kleiłem na żywicę i miałem możliwość dokładnego ustawienia. Wyglądało tak: Po zdjęciu gumek. Mała szalupa z kory. Lepszego kawałka nie znalazłem. Braki zaszpachluję. Szybko bez problemów w obróbce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Po przyklejeniu odbojnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Fajnie wyglądają te odbojnice. Pierwsze żaglówki robiłem z kory. Potem się ją wygładzało na kamieniu. Dziś materiał zapomniany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pouzupełniałem części na nadbudówkę. To jeszcze półfabrykaty, prymityw bo i plany prymityw. Nie dołożyłem anteny. Będą jeszcze relingi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Dalsze prace. https://photos.app.goo.gl/xmKLSph1Tkariy8P7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi