Gość slawekmod Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Kiedy ja nie"potrafiem". A tak na poważnie, model poleciałby ale wyskoczył problem z nogą i przeleżał trochę w piwnicy.Przy okazji świątecznych porządków znalazły się skrzydła, zapomniałem że je zrobiłem.Potem okazało się że trenerek już mi nie potrzebny bo jakoś ominął mnie etap nauki latania trenerem spalinowym.Szymon będzie miał pociechę z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 To sie weźmiem "kupą" i pomożemy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dziś przyszedł Szymon a że wzięło go na latanie spalinami postanowił dokończyć niegdyś mojego prymusa.Przybył z dwiema połówkami skrzydła a wyszedł z jednym całym.Zrobił mi fotkę podczas pracy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 A jeszcze "przepyszniejszy" jest Mini Prymus czyli mój ulubiony deproniaczek .A to wszystko dzięki Jędrkowi ze cos takiego "popełnił" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 .. .A to wszystko dzięki Jędrkowi ze cos takiego "popełnił" Dokładnie tak jak piszesz Szczepan. Jak by moja żona zobaczyła dziś pył balsowy w kuchni to aż sie boję myśleć co by było, ale nie zobaczy bo jest nad morzem :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Koledzy, powiem wam tak. Sławek ma dar modelowania w rękach, poza tym on na każdy problem ma 1kk (czytaj jeden milion) pomysłów. Jak sie patrzy na robotę Sławka, to sie to takie lekkie i proste do wykonania wydaje Niemniej, w tym skrzydle jest kawał dobrej roboty. Dzięki Sławek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Koledzy, powiem wam tak. Sławek ma dar modelowania w rękach, poza tym on na każdy problem ma 1kk = 1m pomysłów. Jak sie patrzy na robotę Sławka, to sie to takie lekkie i proste do wykonania wydaje Niemniej, w tym skrzydle jest kawał dobrej roboty. Dzięki Sławek! Luzz, kolo, luzzz. Zobaczymy jak będziesz tym modelował po niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Te skrzydełka to łaczyłes tylko "taką sobie" listeweczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tak sobie łączyłem bagnetem ze sklejki 7,5mm na długości 24cm owijając dźwigary w centropłacie razem z łącznikiem rovingiem węglowym i klejąc wszystko na żywicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam Sławek, czy skrzydło jest bez wzniosu? Tak to przynajmniej ze zdjątek wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zdjęcie ma wznios w taki sposób że górne dźwigary są w linii prostej.Jakoś tak zdjęcie dziwnie wyszło ale górna pow. skrzydła jest w jednej osi. Andrzeju, być może pamiętasz jaki powinien być kąt zaklinowania płata względem statecznika? Chyba będzie trzeba podszlifować łoże skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam To troszkę mało może być. W oryginalnym jest więcej i jest OK. Zresztą w Mini też jest wiekszy wznios i też żadnych problemów w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Są lotki to w razie czego Szymon będzie walczył.Najwyżej wezmę urlop i zrobimy w 3 dni nowe skrzydełka.Próbowałem złamać skrzydło podpierając je na końcówkach i naciskając na centropłat i uginało się ze 2cm ale nie puściło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Własnie odpaliłem rysunki i sprawdziłem. Profil skrzydła przy kadłubie ma +1.5° wzgl. statecznika.Na końcówce jest na 0 (skręcenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Własnie odpaliłem rysunki i sprawdziłem. Profil skrzydła przy kadłubie ma +1.5° wzgl. statecznika.Na końcówce jest na 0 (skręcenie). Dzięki, w sobotę sprawdzę kąty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Próbowałem złamać skrzydło podpierając je na końcówkach i naciskając na centropłat i uginało się ze 2cm ale nie puściło. Eeeee. aż takich przeciążeń chyba nie przewidujecie, ale kto wie, kto wie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ale nie zobaczy bo jest nad morzem nie bój posłałem jej mms-a :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ale nie zobaczy bo jest nad morzem nie bój posłałem jej mms-a :twisted: :shock: Swoje modele przekazuje ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Będzie dobrze. Jakby co to dorobi sie mu uszy o ile w pierwszym locie nie pozbieram go do czarnego wora Zobaczymy jak to sie będzie latało z takim wzniosem. Następne skrzydła, o ile będzie taka konieczność, spróbuję, znaczy się spróbujemy zrobić w technologii styro+balsa. Ale to odległe czasy, przydzie wyposażenie i folia, pchniemy temat dalej, narazie nie ma co gdybać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nie, Forum regularnie czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.