Michal4x4 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Super! A powiedz jaki napęd zdecydowałeś się zamontowac? Pzdr, M
rajaner Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Troszku czasu minęło, ale model został ukończony. Dla tego postanowiłem dodać zdjęcie gotowego modelu. Końcowe dane modelu samolotu Gryf.. Rozpiętość- 580 mm . Długość - 350 mm Zasilanie ogniwo 1s 500 mAh. Zestaw napędowy 3 silniki szczotkowe 7x16 + przekładnia. Uzyskany ciąg około 45g. Waga modelu -70g. Nadajnik i odbiornik razem z serwami od modelu mikro Cessna 182. Relacja z budowy: https://pfmrc.eu/topic/83519-gryf-ulm-1/ 2
Michal4x4 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Cymesik! Widzę, ze założyłeś 4 łopat śmigiełko - to chyba najlepsze rozwiązanie przy ograniczonej średnicy śmigła i względnie małych obrotach. Ciekawe czy tyle ciągu wystarczy - w moim macchi niestety wyszło słabo, mało mocy jednak - mam.nadzieję że tobie się uda - nie pisałeś jak się wyważa, warto szczegolnie przy małej mocy unikać tylbego wywazenia bo inaczej matka ziemia wzywa natychmiastowo:( wiesz skąd wiem:) Pzdr i udanych lotów. m
rajaner Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Opublikowano 1 Maja 2021 Na zakończenie tematu wszystkim zainteresowanym DZIĘKUJĘ za pomoc i cenne uwagi przy budowie tego modelu.
Rekomendowane odpowiedzi