Skocz do zawartości

Zoom 4U na sale ;)

Karol93

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tzn sie tą hale dyrekcja udostępni mi na 99,9% :). Mamy drugą, HALE :), ale to już marne szanse, żeby za darmo ktoś mi ją wypożyczył chociaż na te 30min :).

Opublikowano

na dworze bym się zmieścił tym moim w obrębie sali a jak na salę wejdę to taki dyskomfort przestrzenny :ble:

Jak ściągnąć te plany bo przenosi mnie na inną stronkę :?

Opublikowano
a btw meteor piszesz ze magma z depronu 6mm i pakietem 2s800mah wazy kolo 160g?ważyłeś go, czy na oko, albo ten depron jest jakiś może frezowany? bo mi np. YAK rozp 85cm z depronu bialego 3mm z pakietem 2s640 wazy 148g. tylko 12g różnicy, a zapewniam ze kleju dużo nie waliłem i robiłem jak najlżej :evil:

Ważyłem :) Nie było wzmocnień oprócz 2 patyczków od szaszłyków na zastrzały.

Opublikowano

Ten Cirrus to będzie chyba najodpowiedniejszy wybór :D. Tylko zastanawia mnie, po co są te kwadraty przyklejone prostopadle do lotek, żeby jeszcze bardziej wyhamować model ? Jak tak czytam o wyposażeniu tego modelu, będzie trzeba baaaardzooo odchudzić wszystkie serwa, odbiorniki itp, żeby zejść do tej wagi około 120g :).

Opublikowano

Wiem że pewnie przynudzam już, ale myśle nad takim konkretnie zestawem:

Serwa: 3xHXT 5g

Silnik: AXi 2203/52

Regielek: TURNIGY Plush 10amp

pakiet: ZIPPY 240mAh 20C osobne cele x4 i poskładać je sobie w dwa pakiety (przy czym nie wiem czy wyrobi prądowo przy takim silniczku...)

Odbiornik: Rex 4 MPD

Depron z modelarnia.pl ;)

Przy takich założeniach model powinien wyjść bardzo lekko ;)

Opublikowano

No to zamawiamy...

Jaka wersja będzie NAJLŻEJSZA ?:)

na lotki orczyk z dwoma ramionami, http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p199,koncowka-ciegna-quicklock-fi-1-mpj2764 - coś takiego i pręcik węglowy 1mm ?

i na wysokosc i kierunek to samo ?

Czy może lepiej sam drucik z bowdenu wygięty w Z ?

Chciałbym zamówić sobie teraz, może z pomocą kuriera do piątku da rade przyjść i przez święta co nieco bym zbudował ;)

Opublikowano

Sory ale za takie coś chcesz dać 3zł/szt? :lol2: idź do sklepu elektronicznego i kup kostkę (nie znam dokładnej nazwy), za 2zł będziesz miał 10 sztuk. Ja na Twoim miejscu zrobił bym Pull-Pull, u mnie się sprawdza, luzy na kierunku takie jak są na serwie... Jeśli zastosować by serwa bez luzów to dobre rozwiązanie - lekkie :)

Opublikowano

A ja wciaz bede sie upieral przy popychaczach. Z linkami nigdy wiecej sie nie bede bawil. Nie mialem jescze nitki, ktora nie zmienialaby swojej dlugosci wraz ze zmianami temperatury.

A te kostki elektroniczne to tzw ARCi. Od strony serw dajesz ARCi, a od drugiej zetke i jest super :)

Opublikowano

Wiem tylko tyle, że takie cos sie sprawdza, bo mam już takich końcówek 6 i naprawde dają rade :). Poza tym, z kostki te części są raczej duże i nie wiem czy przy użyciu 4 takich ta waga nie wzrośnie ;).

Przy Pull-Pull stosuje sie co ? same węzełki ? Poza tym, przy lotkach pullpulla raczej nie użyje :)

Boogie - w takim razie jednak lepiej by było te kosteczki i 1mm pręcik węglowy ?:)

Opublikowano
A ja wciaz bede sie upieral przy popychaczach. Z linkami nigdy wiecej sie nie bede bawil. Nie mialem jescze nitki, ktora nie zmienialaby swojej dlugosci wraz ze zmianami temperatury.

Ja robie z plecionki z wędkarskiego i nie mam problemów :roll:

Opublikowano
Przy Pull-Pull stosuje sie co ? same węzełki ? Poza tym, przy lotkach pullpulla raczej nie użyje :)

Przy lotkach też można tylko od spodu stosuje się jakiś naciąg czy coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.