Karol93 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 a wystarczy przeskalować te plany, które mam ? http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=1455295 - stąd je sciągnalem ; ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Tzn sie tą hale dyrekcja udostępni mi na 99,9% . Mamy drugą, HALE , ale to już marne szanse, żeby za darmo ktoś mi ją wypożyczył chociaż na te 30min . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 nie pisz posta pod postem, te plany mogą być, i są to plany modelu Index w dodatku jego starej wersji, a jest 'już' v2.2 http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=10591612&postcount=130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 podłącze się do tematu. Latam już od ok 0,5 roku i mam halę na zimę tej wielkości http://gczarny.pl/cpg1410/displayimage.php?album=random&cat=2&pos=-7 Już raz próbowałem tam latać dwupłatem ale zaraz go rozbiłem bo był bardzo szybki. Co lepiej zrobić jedno czy dwupłata bo jak się pytałem znajomego to powiedział że dwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 dwupłata o wadze jednopłata;] zrob ten model cirrus f3p http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=801509 tu jest filmik jak 'szybko' lata http://www.dailymotion.pl/DiscusII/video/x41nx5_cirrusnational_extreme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 na dworze bym się zmieścił tym moim w obrębie sali a jak na salę wejdę to taki dyskomfort przestrzenny :ble: Jak ściągnąć te plany bo przenosi mnie na inną stronkę :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 a btw meteor piszesz ze magma z depronu 6mm i pakietem 2s800mah wazy kolo 160g?ważyłeś go, czy na oko, albo ten depron jest jakiś może frezowany? bo mi np. YAK rozp 85cm z depronu bialego 3mm z pakietem 2s640 wazy 148g. tylko 12g różnicy, a zapewniam ze kleju dużo nie waliłem i robiłem jak najlżej :evil: Ważyłem Nie było wzmocnień oprócz 2 patyczków od szaszłyków na zastrzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Kwasiu, proszę http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=1679278 a skoro to temat "na halę" to i ja się podłączę chciałbym polatać czymś takim tyko planów znaleźć nie mogę , może być wersja jednopłatowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ten Cirrus to będzie chyba najodpowiedniejszy wybór . Tylko zastanawia mnie, po co są te kwadraty przyklejone prostopadle do lotek, żeby jeszcze bardziej wyhamować model ? Jak tak czytam o wyposażeniu tego modelu, będzie trzeba baaaardzooo odchudzić wszystkie serwa, odbiorniki itp, żeby zejść do tej wagi około 120g . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 bzik4, dzięki, biorę się za sklejanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Wiem że pewnie przynudzam już, ale myśle nad takim konkretnie zestawem: Serwa: 3xHXT 5g Silnik: AXi 2203/52 Regielek: TURNIGY Plush 10amp pakiet: ZIPPY 240mAh 20C osobne cele x4 i poskładać je sobie w dwa pakiety (przy czym nie wiem czy wyrobi prądowo przy takim silniczku...) Odbiornik: Rex 4 MPD Depron z modelarnia.pl Przy takich założeniach model powinien wyjść bardzo lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 No to zamawiamy... Jaka wersja będzie NAJLŻEJSZA ? na lotki orczyk z dwoma ramionami, http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p199,koncowka-ciegna-quicklock-fi-1-mpj2764 - coś takiego i pręcik węglowy 1mm ? i na wysokosc i kierunek to samo ? Czy może lepiej sam drucik z bowdenu wygięty w Z ? Chciałbym zamówić sobie teraz, może z pomocą kuriera do piątku da rade przyjść i przez święta co nieco bym zbudował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Sory ale za takie coś chcesz dać 3zł/szt? :lol2: idź do sklepu elektronicznego i kup kostkę (nie znam dokładnej nazwy), za 2zł będziesz miał 10 sztuk. Ja na Twoim miejscu zrobił bym Pull-Pull, u mnie się sprawdza, luzy na kierunku takie jak są na serwie... Jeśli zastosować by serwa bez luzów to dobre rozwiązanie - lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A ja wciaz bede sie upieral przy popychaczach. Z linkami nigdy wiecej sie nie bede bawil. Nie mialem jescze nitki, ktora nie zmienialaby swojej dlugosci wraz ze zmianami temperatury. A te kostki elektroniczne to tzw ARCi. Od strony serw dajesz ARCi, a od drugiej zetke i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wiem tylko tyle, że takie cos sie sprawdza, bo mam już takich końcówek 6 i naprawde dają rade . Poza tym, z kostki te części są raczej duże i nie wiem czy przy użyciu 4 takich ta waga nie wzrośnie . Przy Pull-Pull stosuje sie co ? same węzełki ? Poza tym, przy lotkach pullpulla raczej nie użyje Boogie - w takim razie jednak lepiej by było te kosteczki i 1mm pręcik węglowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A ja wciaz bede sie upieral przy popychaczach. Z linkami nigdy wiecej sie nie bede bawil. Nie mialem jescze nitki, ktora nie zmienialaby swojej dlugosci wraz ze zmianami temperatury. Ja robie z plecionki z wędkarskiego i nie mam problemów :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Przy Pull-Pull stosuje sie co ? same węzełki ? Poza tym, przy lotkach pullpulla raczej nie użyje Przy lotkach też można tylko od spodu stosuje się jakiś naciąg czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 dokładnie, Mariusz z SAU ma tak zrobione w modelach np. a od strony serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 modele pana Mariusza są zawsze extremalnie lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 No widze właśnie... Teraz sie przyglądnąłem planom Cirrusa i zdjęciom i faktycznie - tam też jest ten system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.