Norbert Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 borek, a tobie sie watki nie pomylily? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 zamawiacie bezpośrednio bezposrednio. ok w takim razie i ja zamawiam :mrgreen: edit : - zapomniałbym o śmigle - jakie wybrać ? - zastanawiam się czy nie kupić odrazu silnika który można by jednocześnie zastosowac w rwd5 i jako pasujący do mojego Extra 300 - jego waga to około 840-930g . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7340&Product_Name=SuperSimple_70A_ESC czy ten regulator można stosowac w modelach prostszych i tych bardziej "wyczynowych" czy stosuje się go tylko w jakiegoś typu zestawach ?? Pytam ponieważ chciałbym kupić coś przyszłościowo - jakiś lepszy.... Pomiędzy 30A https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6458&Product_Name=SuperSimple_30A_ESC_(card_programmable) i 70 A https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7340&Product_Name=SuperSimple_70A_ESC jest mała różnica cenowa - i stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 jednak chyba kupię narazie ten : https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6461&Product_Name=SuperSimple_40A_ESC jak doczytałem - ten nie będzie potrzebował dodatkowego zasilania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 70A nie ma BEC więc dodatkowo trzeba posiada BECa i pakiet zasilający odbiornik i serwa. Czyli koszt już się potroi jak nie więcej. Po drugoe ten 70A działa na pakietach od 4S. Po trzecie jest około 3 razy większy od tego 30A i sporo ciezszy. Nie kombinuj bo przedobrzysz. Nie ma czegoś takiego jak sprzęt uniwersalny i przyszłościowy w modelarstwie. Tego juz mnie koledzy nauczyli na forum. Zapomnij o tej 70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 co powiesz o tej ? https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6461&Product_Name=SuperSimple_40A_ESC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jesli nie potrzebujesz regla programowalnego to bedzie ok , mam takie dwa i dzialaja dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 w czym może mi pomóc zaprogramowany regulator ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 w czym może mi pomóc zaprogramowany regulator ?? Czy aby nie przeginasz troszke? To wszystko jest juz na forum , wystarczy poszukac. W skrocie mozna zaprogramowac hamulec , odcięcia i wiele innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Regulator "super simple" jak sama nazwa wskazuje nie sluzy do regulowania tylko do latania... sam na nich latam- nic nie ustawiam, wkladam do modelu i latam... baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 baxter12, ja uzywam tyko regli supersimple, tez bezproblemowo. Warto zauwazyc ze do 30tki są odmiany proste i programowalne. Do tego karta programatowa turnigy za 6$ i bardzo przyjemnie się to użytkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 70A nie ma BEC więc dodatkowo trzeba posiada BECa i pakiet zasilający odbiornik i serwa. Czyli koszt już się potroi jak nie więcej. Tylko przypomnę że żadnego BEC`a posiadać nie trzeba a najprostszym rozwiązaniem jest użycie oczywiście pakietu do odbiornika 4,8V lub 6V W małych modelach może być to pakiet wykonany z akumulatorków AAA więc koszt nie znów tak kolosalny i problemowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 żadnego BEC`a posiadać nie trzeba Napisalem zgodnie ze sztuką jak to powinno wygladac :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Napisalem zgodnie ze sztuką jak to powinno wygladac :-) No nie do końca bowiem zasilanie z pakietów Nixx jest jak najbardziej "zgodne ze sztuką" jak to już tak zwiesz Zewnętrzny BEC + aku Lipol to tylko ostatnia "moda" zasilania odbiornika ale nigdy konieczność czy też - przede wszystkim - większa pewność zasilania. Raczej ten sposób podyktowany jest jakością obsługi pakietu LiPo w stosunku do pakietów Nixx i tylko czasem zyskiem wagowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Wagowym owszem , a pozostaje jeszcze kwestia posiadania pakietu 2S na przykład. BEC da mozliwosc podlaczenia go i da na serwa i odbiornik odpowiednie napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Wagowym owszem , a pozostaje jeszcze kwestia posiadania pakietu 2S na przykład.BEC da mozliwosc podlaczenia go i da na serwa i odbiornik odpowiednie napięcie. Jaka to kwestia .różnica miedzy podłączeniem 2S a 3S lub 4S? Akumulator 2S to jakiś szczególny przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 olo, nie zrozumiałeś 2 , 3 , 4S jedna bajka. Chodzi mi o podlaczanie bez BECa. Pakiet nimh da się zrobic 4,8-6V Lipolami już tak nie podziałamy bo podłączając 2,3,4 czy więcej S podamy za duze napięcie na serwa i odbiornik. O to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zrozumiałem tak jak napisałeś ,,kwestia pakietu 2S na przykład" Może gdybyś napisał kwestia za wysokiego napięcia pakietów LiPo to bym zrozumiał bez tłumaczenia. Kwestia pakietu 2S na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Kwestia pakietu 2S no napisalem przeciez kwestia..... napięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ok a więc zaczniemy od 40A Super simple - na sam początek. https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6461 Weight: 27g Size: 45x24x8mm Cells: 2-3S (Auto Detect) Max Current: 40A BEC: 3A W miarę rozwoju można przecież zawsze kupić lepszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.