romciu Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam odbiornik mam dość daleko od regulatora i silnika ale pakiet będę musiał umieścić zaraz przy silniku obok regulatora aleskoro to nie przeszkadza to zaberam się za robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Pamiętaj jeszcze o jakimś zabezpieczeniu pakietu na wypadek malutkiego kreta, silnik mógłby Ci wypełni pakiet, albo na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 marcin133, zależy co rozumiemy przez niski .......... 500mA to dla mnie nie jest juz nisko zgodził bym się na max 50 Prąd niższy niż 1/10C dla danego pakietu nie powinien być już dla niego szkodliwy bowiem taki prąd nie jest wstanie w pełni doładować pakietu. Ładowarki mikroprocesorowe regulują ten prąd same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam, wszystko jest ok po za jednym małym szczególikiem, że nie moge wywarzyć modelu. Na pakiet zmajstrowałem coś takiego: Myślę, że steropian jest wystarczająco gruby a gąbka z przodu "pudełka" zabezpieczy pakiet przy potencjalnej kraksie, a co do wywarzenia modelu to nie wiem co mam zrobić bo wszystko jest na maksa wysunięte do przodu (prucz serw ale one są 9g), myślałem o dodaniu czegoś na przód. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Daj coś na przód (znowu zwracam uwagę na pisownię), najlepiej kawałki ołowiu i pochwal się zdjęciem całego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam, co do ołowiu to mam go tylko w postaci śrutów. Może uda mi się je przetopić na jakieś płytki ale nie wiem czy dam radę. Daj coś na przód (znowu zwracam uwagę na pisownię), najlepiej kawałki ołowiu i pochwal się zdjęciem całego modelu. Co do pisowni to mam dysortografię, ale się staram wiem, że to mnie nie usprawiedliwia więc przepraszam. A co do fotek modelu to proszę oto i one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 No zdjęcia to jakbyś miał dodatkowo dysfotografię. Jeśąli chodzi o ołów to najlepszym źródłem będzie wulkanizator, który wyważa koła. Jeśli przyjdziesz do niego i pokażesz mu model, na pewno da Ci kilka ciężarków i może poprosi, abyś go zabrał na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ołowiu lepiej nie dawać w kawałkach. W przypadku polowania na kreta jego rykoszety mogą być również zabójcze dla elementów modelu. Jeśli masz śruty, to wsyp je do małego woreczka z folii i oklej taśmą klejącą. Taki woreczek jest łatwo upakować w modelu, ew. doważyć, i przy kretobiciu nie jest zbyt śmiercionośny. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.