Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Czy tego staruszka (chyba) bezpiecznie jest wykorzystać? Podpiąłem do latającego skrzydełka. Wszystko działa ale na innych ustawieniach przełączników. Działa też włącz/wyłącz z nadajnika. Nie wiem tylko jaki zakres ustawić na potencjometrach: połowa, 1/4? boję się też, że jak coś padnie to tracę model. Kiedyś już go raz jedyny mocowałem w skrzydle ale szybko wyłączyłem bo mogło zakończy się kraksą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Mam takie cudo ale nie udaje mi sie go ustawić w tryb samolotu ciągle jest w delta lub skrzydełko, rozgryzłeś to ? a myślę że zacznij od małych korekt a potem zwiększaj az do pompek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Miałem też ustawione na próbę w normalnym modelu znaczy wysokość i kierunek. Wszystko działało. Jak napisałem teraz działa dla skrzydła gdy pierwszy i drugi biały przełącznik jest w On a miało być niby pierwszy w on drugi Off. poza tym nie wiem co daje przełączanie 3 i 4 instrukcja pokazuje wszystkie schematy ustawień ale nie ogarniam tego tym bardziej , że nie po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Samolot nie dziala u mnie w żadnej kombinacji nawet próbowałem tłumaczyć ta zawiła instrukcje ale nie chce sie przeprogramowaćWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Później sprawdzę na tradycyjnym płatowcu to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Wystarczy na tym bo powinien rozdzielić ogon. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Może masz rację bo w kombinacji przełączników np. tylko jedna lotka stabilizowała się. Ale nie wiem czy coś było nie tak czy to właśnie ustawienie więc zaraz na płatowcu sprawdzę. Marek, wszystko działa jak należy. Musisz tylko wcześniej ustalić w nadajniku, którym przełącznikiem będziesz włączał i wyłączał stabilizator. Więc podłączasz kable na wyłączonym zasilaniu i wyłączonym przełączniku nadajnika. Gdy już podłączone kabelki świeci się niebieska dioda mrugając. Gdy przełącznik nadajnika na ON wtedy dopiero zaczyna działać stabilizator informując miganiem czerwonej diody. Wg instrukcji dla płatowca 1 na ON pozostałe na OFF. Ale czy 2 na Off czy na ON działa tak samo. Więc do roboty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Ok przygotuje model i sprawdze ale jak pamiętam to nic sie nie zmieniało i serwa wysokosci i kierunku działały razem Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Jak działały razem? Jak poruszasz modelem lub samą płytką to wszystkie stery działają od razu. Musiałem jeszcze serwa lotek połączyć jednymm kablem jeśli masz dwa serw, a nie na wspólnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 jak ruszałem dragami apki razem z wysokością chodził kierunek a lotki jak pamiętam chodziły leży już jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Niestety musiałem dziś zrezygnować z usług tego czegoś ? Wczoraj wszystko było jak należy - tak mi się wydaje, dziś już nie, też tak mi się wydaje. Przed lotem sprawdzałem ustawienia i okazało się, że na przechyły poprzeczne reaguje tylko prawa lotka, a na przechyły wzdłuż osi modelu tylko lewa. Czyli jedna za lotkę z prawej druga za wysokość z lewej. Jestem pewien, że w domu obie reagowały jednocześnie i na wzdłużne i poprzeczne przechyły. W sumie zdecydowałem się odpiąć i polatać tradycyjnie, a wiałoooooo.... ? Tak więc może tylko fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 U nas nie ma jak polatac bo wszystko zamkniete. Czyli wynalazek ma kaprysy Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Pola zamknięte? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Irek M napisał: Pola zamknięte? nie , ale w drodze na to pole jest szansa, że Cię skasują więc może to latanie wyjść dość drogo Zresztą po polach też ganiają, kolega na rowerze przed radiowozem zdołał umknąć, bo droga przez pole była ekstremalnie wyboista.. ciężkie czasy to każdy stara się dorobić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Żartowałem przecież ? Pretekst taki mam, że jadę do staruszków rodziców z zaopatrzeniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 16 godzin temu, Irek M napisał: Pola zamknięte? ? A gdzie ty u nas pola widziałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Irku, gdzie latasz na Orunii? Mieszkam na Chełmie i na Chwarzno nie zawsze mam czas jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 To już pola na Świętym Wojciechu co widać na fotkach. Patrząc na mapę w kierunku Pruszcza dokładnie po lewej stronie od tartaku Kazimierczaka. Oczywiście nie jest to jakieś nawet w części przegotowany teren do lotów; zwykłe uprawne pola i łąki. Godzinę temu, Marek_Spy napisał: A gdzie ty u nas pola widziałeś ? Nie ma ni9kogo w lub okolicach Katowic kto uprawiałby kawałek pola lub łąki??? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Jutro chciałbym ponowić próby. Po tylu próbach znowu niczego nie jestem pewien więc prosiłbym o prostą odpowiedź. Czy to prawidłowa reakcja stabilizatora w układzie latające skrzydło: na wychylenia poprzeczne reaguje tylko prawa lotka, a na wychylenia wzdłuż osi modelu tylko lewa lotka ? Wcześniej wydawało mi się , że obie strony reagują na dany ruch. Ale tak się dzieje tylko wtedy gdy jest w układzie standardowego płatowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Jak w trybie samolotu to chyba możliwe bo usiłuje skorygować sterem kierunku i wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi