Irek M Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 W trybie samolotu to tak ale czy w trybie skrzydła tak samo czy tak jak opisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 samolot ma 3 elementy do sterowania skrzydło tylko dwa to pomyśl jak ma sterować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Marek, to raczej Ty pomyśl czy Twoje wypowiedzi cokolwiek nowego wnoszą do tematu. Nie masz konkretnej odpowiedzi sprawdzonej to proszę nie udzielaj takich rad. Spokojnych i zdrowych Świąt życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Moge nie udzielać bo widzę ze nie wiesz o czym pisze i przepraszam ze zmuszam do myślenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Irek M napisał: Czy to prawidłowa reakcja stabilizatora w układzie latające skrzydło: na wychylenia poprzeczne reaguje tylko prawa lotka, a na wychylenia wzdłuż osi modelu tylko lewa lotka ? Wcześniej wydawało mi się , że obie strony reagują na dany ruch. Ale tak się dzieje tylko wtedy gdy jest w układzie standardowego płatowca. Reakcja NIE jest prawidlowa. Jesli masz dobrze skonfigurowane radio, to najprawdopodobniej problem lezy w miksach. Edit: ooops, tego sie nie programuje, dobrze podlaczone powinno dzialac ps: Irek, kiedy kupisz jakis normalny kontroler lotu??? Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez wojtek-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Wojtek, jak pisałem jakoś kontrolery mnie nie lubią. Mam APM 2,6 i co z tego skoro na dość wczesnym etapie nie wiem co dalej z ustawieniami mam robić. CC3D też, niby ustawione ale silnika nie dało się uruchomić. Z innym kontrolerem już opisywałem moją walkę. ale cały czas chodzi mi po głowie przyjazny Matek F 722 Wing chyba, że to już staroć. Ale chętnie wysłucham dobrych propozycji, znaczy konkretnych modeli, które mnie polubią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Jak dla mnie Matek F411 wing robi robote. Maly i ma wszystko z wyjatkiem slotu na karte sd (ale kto sie bawi w jakies data...). Od jakiegos czasu ma nastepce i dlatego mozna go czasami wyrwac za przyslowiowy psi grosz. Smacznego kroliczka?. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 JXC - sprawdzony w locie, niczego nie rozbiłem ? Film zaraz będzie. Wrażenia takie, że gdy zachwycałem się jak pięknie stabilizuje na silnym wietrze to okazało się, że jeszcze nie uruchomiłem jej ? Ale gdy już była uruchomiona to w sumie nie wiem czy była różnica z i bez - oceńcie to na filmie. Dodam tylko, że pływający kadłub w kadrze to wynik potężnej stabilizacji gopro 8 black. niestety kamera nagrywa chyba góra kilkunastominutowe więc samo lądowanie - wzorcowe jest na drugim klipie. Przyjemnego oglądania, ja jestem zachwycony sprzętem. https://www.youtube.com/watch?v=kqcBMM25KS4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 To sie przyznaj (i przy okazji uswiadom innych) co wczesniej skopales, ze nie dzialalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Nic nie skopałem i jest jak było. Wcześniej ustawiałem dla latającego skrzydła, a teraz był w tradycyjnym płatowcu Pingwin. Ale tu też był problem ze sterem kierunku. Po podpięciu stabilizatora tylko on jako jedyny zaczął pracować w rewersie obojętnie czy stabilizator włączony czy wyłączony. Ale to zmieniłem w nadajniku. Natomiast kiedyś już wykonałem lot skrzydłem FX-61 Phantom ale natychmiast wyłączyłem bo rozbiłbym się. Czyli pewnie już wtedy w tym układzie jedna lotka stabilizowała ruch poprzeczny, a druga wzdłuż osi. W sumie nie wiem czy bardziej kamera stabilizuje obraz czy stabilizator model ? A z ustawieniami do skrzydła jeszcze pobawię się, a do następnego lotu troszkę podkręcę zakres stabilizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 A co robilas w cc3d i jakim programem? Mnie bardziej interesuje akrobacja 3dWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Z CC3D nic nie wyszło bo kończyło się na kalibracji. Niby zakończona ale nie mogłem odpalić silnika. A ten JCX nadal w Pingwinie i ma się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 A jakie wgrałes oprogramowanie? Ja mam wsad do inav. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Marek, nie mam pojęcia tak dawno bawiłem się nim ale chyba właśnie przez Inav. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Mozliwe ze to regulator wymagał uruchomienia, pewnie sie pobawie. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi