Gość tom_tom Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 ja nie wiem. Latam na nich szybowcami i jedynie elektryczną Katanką Mini - tam takich drgań nie ma... Może tu jest pies pogrzebany ??? Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Wiem, że takie są opinie. Mam 2 Eletrony i dwie starsze 4-ki. Nie postraszyły mnie ani razu... Zgoda, od 15 chyba lat spalinówki nie tknąłem. Zawsze w elektrykach. Moi chłopcy specjalnie kupili 7-mki do F3J i kilka razy się stłukli. Na oryginalnych kwarcach, na Hradeckich...Sprawdzałem im wszystko w modelach przed i po stłuczce. Nie było do czego się przyczepić. Dla odmiany mam takiego Simpropa, który straszy mnie od początku, odlecisz trochę dalej i szkubie wysokością - i co mu zrobisz ? Był w serwisach, z Norbertem w Tychach przesiedzieliśmy kilka godzin nad nim i oscyloskopem...Wszystko O.K. Jak powietrze jest trochę wilgotniejsze, zrobi kilka rundek to se szkubnie franca ! Drugi taki sam - chodzi jak szwajcarski zegarek. Mam go w takim 1,5m HLG, lata pomału ale trzeba uważać. Jak szkubnie 2m nad ziemią to jest zawsze jakieś naprawianie. Coś trzeba robić, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Od gąbki lepszy - styropian. Lepiej tłumi drgania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 u nas też zawsze używało się styropianu - można go wydłubać jak sie chce i zrobić łoże w kadłubie dla wszystkiej elektroniki Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Dodam tylko iż Sanwa VG6000 (zapewne chodź mogę się mylić - poprawić - również modele RD6000 oraz RD8000) mają lotki na kanałach 2 i 6 -- Hitec Optic 6 - kanał 1 i 6. Podaję bo to dość popularne nadajniki a informacja może być dla Ciebie istotna przy wyborze odbiornika. W mich modelach spalinowych używam dwa odbiorniki Hitec HFD-08RD, jeden HFS 04MG oraz jeden Sanwa RX-831, pomijając dawne problemy z odbiornikiem Sanwy (powstałe ewidentnie z mojej winy) nie odnotowałem żadnych problemów. Jeśli to ja miałbym kupować kolejny odbiornik zdecydowałbym się na HFD-08RD. Nie mam żadnego Rex`a :? a pewnie każdy doradza i wybiera to co już ma sprawdzone Niepojące są natomiast wątki pojawiające się na forach traktujące właśnie o problemach z Rex`em w większej liczbie niż na temat odbiorników innych marek. No ale to też może być błędny obraz jeżeli te odbiornik są faktycznie bardzo popularne no i zważywszy na ich przystępną cenę trafiają często w ręce niedoświadczonych modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Chyba jednak się zdecyduje na tego Hiteca Hitec - HFS 05 MC. Poczytałem troche o Rex'ach i do elektryków są podobno b.dobre jak na swoją cene. Ale mało kto używa ich w spalinkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam Latalem na odbiorniku HFS-04Mi czarnym w zestawieniu z nadajnikiem Graupnera X412. Dwumetrowym Wicherkiem kilka razy wychodzilem "prawie w chmury do znikniecia" ale po wczesniejszej probie na ziemi ze zlozona antena. Probowalem tego na odludziu - lasy pola itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Zdecydowałem się na Hiteca HFS 05 MC. Nowy w pudełku za 90zł. W piątek powinien do mnie dotrzeć. Sprzedający miał kilka takich ale ja załapałem się na ostatni. Lata na takich samych i twierdzi że prawie 2km zasięgu mają. Czyli gdzieś ponad kilometr w rzeczywistości ma :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Jeżeli to nie tajemnica - gdzie kupiłeś ten odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Nie jest to żadna tajemnica. Niestety nie kupisz już za tą cene takiego (przynajmniej z tego żródła) bo ja kupiłem to od osoby prywatnej która sprowadziła kilka sztuk zza granicy. Nie wiem dokldnie co i jak. Poprostu znalazłem ogłoszenie zadzwoniłem i okazalo się że było aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Odbiornik właśnie doszedł :mrgreen: Jak się okazało jest HFS-05MG. Ale mi to nie przeszkadza. Szczerze mówiąc to nigdy nie widziałem live odbiornika i rozmiary mnie zaimponowały. Taki malutki Wszystko jest, tzn pudełko instrukcja (tylko że po niemiecku i angielsku :/ ) kawałek podkładki (chyba służy do tłumienia drgań :roll: ) ) zwijak do anteny i naklejki Hitec :mrgreen: Jak się bliżej przyjże to pewnie będe miał pare pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 No i przyszedł czas nap ierwszy dylemat... odbiornik jest 5-cio kanałowy (ja i tak co najwyżej moge wykorzystać 4), jest Ch1 ch2 ch3 ch4 i ch 6. Jeżeli chcę podlączyć zasilanie to do ch6???? I który kolor kropek to + a który sygnał??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 CH6 to kanał szósty. Jak zasilanie podłaczysz to kaplica. Zajrzyj tutaj http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=1125 i kliknij na fotke. Zasilanie oznaczoine jest B/D. Nie masz czegoś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Nie ma nic takiego napisane:/ Mógł by mi ktoś kto ma podobny odbiornik, powiedzieć gdzie podłączyć zasilanie??? Wygląda identycznie jak ten: http://www.rcuniverse.com/product_guide/receiverProfile.cfm?receiver_id=133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 CH6 to kanał szósty. Jak zasilanie podłaczysz to kaplica. Waylander a jak podłączasz zasilanie np. z BEC`a regulatora ?? -> pod CH3 Możesz podłączyć zasilanie pod CH6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Zwracam homor. Nie pomyślałem o reglerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 I który kolor kropek to + a który sygnał??? Schemat wtyczki standardu JR (taka Cię interesuje) poczytaj także ten artykuł http://www.rcmodel.easyisp.pl/allegro/wtyczki/wtyczka.pdf są opisane standardy wtyczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Z boku tego odbiornika jest wszystko ladnie opisane. A co do zasilania mozesz go podlaczyc pod dowolny wolny kanal, ew. poprzezk kabel Y i serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 OK dzięki już wszystko rozumiem Na opakowani i w instrukcji nie pisze nic na temat czym zasilać. Chodzi mi konkretnie czy może być 5 celi do tego modelu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 - MINUS (czarny lub brązowy) + PLUS (czerwony) S SIGNAL (zółty lub biały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.