Arcimek Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam Brać Modelarską! Krótki opis Acimka czyli Darka Arcimowicz: Wiek: średni.... 41 Lokalizacja: Szczecin Zainteresowania: modelarstwo, elektronika, fotografia, muzyka, Aparatura: Sanwa Vanguard 4GR przerobiona na 6 kanałów Modele (żywe): Niesmiertelna Aeronka (elektryk), Coberka (OSMax 1.5ccm), 2x Szybowiec 2.6m (elektryk, hol), Netoperek. Mój hangar: http://members.chello.pl/d.arcimowicz/hangar/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam legende Co to za coberka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj w naszym gronie modelarzy :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj i miłego modelowaina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcimek Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam! Co to za coberka? Coberka - o ile dobrze pamiętam to model konstrukcji Binia z Chodzieży. Dostałem go w ramach wymiany modelarskiej od kolegi w stanie warsztatowym. Jak widać poniżej (tylko dla dorosłych!) przygotowałem sobie solidne podstawy do "ulotnienia" modelu Po wyposażeniu w silnik OSMax 1.5ccm stał się jednym z najbardziej moich (i mojego syna) ulubionych modeli. Co prawda silniczek powinien być nieco mocniejszy, ale ta konfiguracja dawała dużo radosci. Niestety... silniczek mimo "szlifu młotkowego" dokończył już żywota i na razie Coberka odpoczywa na szafie w garażu w oczekiwaniu na nowy napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam... mam pytanie na temat lotniska... Jak to wygląda z przyjazdami i lataniem na tym lotnisku. Na jakiej zasadzie się z niego korzysta i czy z kimkolwiek uzgadniać trzeba wjazd i możliwość latania modelem? Pytam z kilku powodów. Po pierwsze z Gryfina do Szczecina mam bliżej na lotnisko niż na przykład do Chojny a poza tym co najważniejsze istnieje możliwość wspólnego latania i wymiany doświadczeń... Będę bardzo wdzięczny za wyczerpującą odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witamy serdecznie... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Widzę ze nowy Kolega ma też szybolki - to jest to co mnie kręci najbardziej. Może bywa czasem w okolicach Kołobrzegu, Rewalu? Może kiedyś byśmy sobie razem poszybowali :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 No witojcie Arcimku, w końcu cały modelarski.net się tu zlezie. TTP - wyłaź zza krzaka, Cyps, Brow, to samo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Cześć! :-D Moja Aeronca już lata, niedługo coś o niej napiszę 8) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcimek Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam! Witam... mam pytanie na temat lotniska... Jak to wygląda z przyjazdami i lataniem na tym lotnisku.... Nasze lotnisko znajduje się na południowo-wschodnim rogu całości lotniska aeroklubowego. Dojazd od strony Dąbia Gryfińską -> Hangarową (brukowana) -> zaraz za marketem TOP SHOPPING (po lewej) będzie po prawej stronie schowana za drzewami zielona tablica reklamowa RUCH'u. Za tą tablicą w prawo, potem w lewo i w drugi zjazd w prawo. Tu to dobrze widac: http://arcimek.modelarstwo.org.pl/aerofoto/szczecin2/01.jpg Przyjeżdzasz, pytasz o wolny kanał i latasz. W czasie dużej aktywności aeroklubu jeśli jesteś pierwszy na lotnisku to wypada zadzwonić na wieże i poinformować "że się jest" Warto na sam początek sprawdzić czy twoje odbiorniki nie będą zbyt czułe na zakłócenia które się ostatnio pojawiły na tym lotnisku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Wielkie dzięki... Jeśli jeszcze podałbyś mi numer na wieżę to będę wdzięczny. Z dojazdem nie będę miał problemów bo kiedyś mieszkałem w Zdrojach wiec włóczyłem się tu i ówdzie Cieszę się jak dziecko teraz bo nie mogłem od dawien dawna złapać kontaktu z modelarzami ze Szczecina a i w moim Gryfinie jestem sam Teraz mam nadzieję , to się zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam w naszym gronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.