Regielik149 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam. Jestem nowy i mam nadzieję że piszę ten post w dobrym dziale ;). Ale do sedna potrzebuje kontrolera lotu Flip32 F4 RaceFlight 2016 – ACRO TM32 F405 MCU zamówiłem już 2 Na Aliexpress ale zawszy przychodzi inny i nie mam już siły do tego. W Polsce nie mogę nigdzie go dostać więc może ktoś tu na forum ma takowy na zbyciu moge się nawet zamienić za Omnibusa F4 V3 Pro podobno lepszy ale ja nie mam pojęcia jak go podłączyć P.S dla pewności daje foto o którą wersję mi konkretnie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jaki masz odbiornik RC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Mam Flysky Micro FS-A8S 2,4G 8-CH - PPM iBUS Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Regielik149 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Mam taki FC ktorego szukasz, ale nie rozumiem czemu zaden inny nie dziala z Twoim RX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Chodzi mi o to że nigdy tego nie robiłem i jestem zielony w tych sprawach to jest mój pierwszy dron FPV i robię go z poradnika znalezionego w internecie. http://abc-modele.pl/jak-zrobic-drona/ i dlatego potrzebuje tego kontrolera bo innego nie umiem podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Porób i pokaz zdjecia tego ktorego masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Z tego co wiem jest to wersja F4 V3 PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Podlacz to z odbiornikiem tak jak na rysunku, i sprawdz czy w Betaflighcie dzialaja kanaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mógłbyś mi pokazać konkretnie co do czego przylutować ?? Wiem że to głupie pytanie ale nigdy tego nie robiłem i nie za bardzo wiem co i jak .Gdybym miał dobrą płytkę to już dawno bym latał a tak to masa głupich pytań ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Nie widze odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Niema mnie teraz w domu więc nie mogę zrobić zdjęcia ale odbiornik mam taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 No to przeciez na tym moim zdjeciu wszystko zaznaczylem + - i SBUS. Lutujesz podlaczasz do komputera, odpalasz BF i ustawiasz. Jak ustawisz komunikacje radia z FC to pojedziemy dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Tak? Powiedz mi jeszcze czy te dwie płytki to zlać cyną razem ? Bo napisałeś żeby to polutować ale wolę się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udało mi się połączyć kontroler z BF. Musiałem tylko zainstalować parę sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 A z nadajnikiem RC sie polaczyles? A najlepiej rób to pod byle Linuxem live, nie bedziesz sie martwil o byle sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Chodzi i to ? Sorki za głupie pytania ale jak już mówiłem to dla mnie nowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Koledze chodzilo o to, czy jak do polaczonego z kompem przez USB kontrolera, podepniesz zasilanie (pakiet) i wlaczysz nadajnik, to w zakladce receiver widzisz jak ruszajac dragami poruszaja sie "paski" odpowiadajace poszczegolnym kanalom... ps: ale chyba nie, bo z tego co pokazales na ostatnim zdjeciu, w zakladce "ports" nie aktywowalas na ktoryms z uartow serialRX. jak juz to zrobisz, to pozniej w zakladce "configuration" musisz zaznaczyc jaki masz rodzaj odbiornika, PPM czy SBUS itd... W tym oknie ma sie ruszac i najlepiej w odpowiednim kierunku? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regielik149 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udało mi się połączyć nadajnik z kontrolerem i paski poruszają się w takich kierunkach jak drążki więc jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi