Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja poruszam drążkami to quad porusza się tylko na tej stronie co są paski a na stronie głównej już nie chyba że poruszam całą płytką to już tak. 

IMG_20200605_151453.jpg

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze ja mam połączyć te dwie płytki.Na filmie nr 3 jest że vbat i gnd łączymy z gnd i vcc. Gnd i vcc znalazłem ale na kontrolerze lotu nie wiem gdzie to połączyć. A i czy ta bateria jest ok ? Kiedyś na innym forum chłopaki mówili że będzie dobra ale wolę się zapytać też tu. Bo nie wiem czy nie trzeba czegoś zmieniać w BF z napięciami żeby było ok. 

IMG_20200605_182508.jpg

IMG_20200605_182631.jpg

Opublikowano

Poszukałem trochę po internecie i udało mi się wszystko połączyć ( mam nadzieję że dobrze ) ale jest inny problem przy próbie przypisani odpowiednich przełączników w BF przełącznik odpowiadający za uruchomienie silników pokazuje taki komunikat. Czy coś źle jednak jest połączone ? Te dwie płytki połączyłem tak GDN+GDN, VCC+BAT+. Silniki wydaje mi się że są dobrze odłączone.

IMG_20200606_201254.jpg

IMG_20200606_202435.jpg

Opublikowano

Ciezko cos bedzie madrego ot tak powiedziec bez sprawdzenia od poczatku calej konfiguracji i polaczen elektrycznych.

Ponizej tabelka z Inav-a z mozliwymi przyczynami nieuzbrajania sie. Moze Cie naprowadzi na trop:

2019-09-07.png

Opublikowano
9 godzin temu, Regielik149 napisał:

Poszukałem trochę po internecie i udało mi się wszystko połączyć ( mam nadzieję że dobrze ) ale jest inny problem przy próbie przypisani odpowiednich przełączników w BF przełącznik odpowiadający za uruchomienie silników pokazuje taki komunikat. Czy coś źle jednak jest połączone ? Te dwie płytki połączyłem tak GDN+GDN, VCC+BAT+. Silniki wydaje mi się że są dobrze odłączone.

Masz zle  ustawione zakresy uzbrajania, a po drugie zmierz napiecie tego VCC. A te silniki to masz podlaczone czy odlaczone?

Opublikowano

Panowie postanowiłem że dam sobie z tym spokój zamówiłem poraz kolejny tą płytkę która miała być pierwotnie. Spróbuję  to złożyć tak jak jest pokazane w tym poradniku z którego korzystałem na początku. Niestety nie znam się tak dobrze na elektronice jak wy ;) i dla mnie to czarna magia.  Jak bym miał kiedyś jeszcze jakieś pytania to będę pisać w tym poście żeby nie robić śmietnika ;). P.S. Dzięki za duża cierpliwość i wyrozumiałość do moich głupich pytań ;)

Opublikowano

Jestes niepowazny. A jak już jakims cudem trafisz na ten zabytek, to problemy będziesz miał te same.

11 godzin temu, wojtek-a napisał:

Ciezko cos bedzie madrego ot tak powiedziec bez sprawdzenia od poczatku calej konfiguracji i polaczen elektrycznych.

Ponizej tabelka z Inav-a z mozliwymi przyczynami nieuzbrajania sie. Moze Cie naprowadzi na trop:

Trop jest  znaleziony. Jak FC jest połączony przez USB to sie nie uzbroi. Trzeba tylko ustawic zakresy i tyle.

Opublikowano

Po prostu nie chce męczyć ludzi głupimi pytaniami ;) jak już pisałem dla mnie to czarna magia.  A co do zakresów to ustawiłem je wczoraj tak jak jest to pokazane na ostatnim filmiku tego poradnika. 

Opublikowano

Olej już ten poradnik. Po co wydawac kase na kolejny FC skoro juz masz i to dobry. A życze powodzenia w nauce latania z yutobowych poradnikow. Mecz ludzi pytaniami. Niektorzy to oleja, ale zawsze ktos ci odpowie.

P.S.

Kup multimetr za 50zl zamiast tracic kase na kolejne FC zgodne z "poradnikiem".

A z tego co widze to ten "poradnik" wyglada na wcisniecie komus kitu na BLHeli-S i konczy sie na nieoblocie quada.

Opublikowano

Latać jako tako umiem bo posiadam już drona ( humsan zino ) i latałem jakiś czas temu dronem tego typu co buduje więc jakieś podstawy już się zna heh ;). To jeśli jako ty jedyny masz do mnie cierpliwość :D to pomożesz mi ustawić ten zakres tak żeby było ok? I żeby uzbroić go do lotu ? Wszytko mam porobione i polutowane tak jak to w tym "poradniku" ;) było tylko ta płytka jest inna ale zasilanie jest silniki podłączone tak jak powinno być. 

Opublikowano

Pijany jesteś? humsan czy Hubsan? Jesteś na finiszu i jęczysz jak stara baba. Ustawianie zakresu uzbrajania to poruszanie myszką po ekranie.

Opublikowano

Po prostu auto korekta zrobiła swoje i tego nie zauważyłem. Bez złośliwości proszę każdemu się może zdarzyć. I nie jęczeć jak stara baba tylko się na tym nie znam i chciałem żeby ktoś mi pomógł. Nie  dla wszystkich takie rzeczy muszą być jasne każdy jest dobry w czym innym. 

Opublikowano

Przez dwie strony ktoś ci pomaga. A Ty w czym  jesteś dobry? Bo moze ktos z tego forum bedzie chciał pomocy w Twojej specjalnosci.

Opublikowano

Po prostu chodziło mi o to że dla ciebie jest to wszystko jasne bo się na tym znasz i tym interesujesz  ja nie. I nie rozumiem po co ta uszczypliwość? Nie chcesz to nie pomagaj i tyle. Forum jest po to żeby się pytać jeśli ktoś czego nie wie. A nie krytykowanie że ktoś się zachowuje jak baba albo jest pijany bo źle napisał jedno słowo. Chcesz pomóc mi ustawić   zakres uzbrojenia to słucham i dziękuję a jeśli nie to proszę daruj sobie tego typu komentarze.

Opublikowano

Interesuje tzn to są początki więc wiesz.  Dobra nie będziemy się sprzeczać bo to nie grupa na to i za starzy na to jesteśmy :) To powiesz mi jak mam ustawić ten zakres ? Próbowałem różnych ustawień tego suwaka w zakładce "modes" próbowałem nawet zmienić ta mała kreskę pod tym suwakiem za pomocą kontrolera ale nic to nie pomogło ciągle wyskakuje że ARM DISABLED

IMG_20200607_160711.jpg

Opublikowano

Suwaki ustawieni ale nadal to samo. Wyczytałem gdzieś że można podłączyć baterie jak jest FC podpięte pod USB i wtedy  powinno ruszyć i tak też zrobiłem ale bezskutecznie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.