rapier Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tak jak w temacie. Poszukuje wszelkich aterialow o tym szybowcu.Najlepiej w wersjii elektronicznej
Swift Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam Na stronie: http://www.piotrp.de/web/ Piotra Piechowskiego, w dziale dokumnetacja, jest informacja o planach Sroki i o możliwości udostępnienia. Na stronie: http://mysite.verizon.net/vze2qbfc/id14.html są, w wersji odpłatnej, dostępne plany Sroki (plus CD), autorstwa naszego rodaka za oceanem, M.Gibasa. Pozdrowienia PP
Rob Mc Fly Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pszd15.htm Jeśli mnie pamięć nie robi w konia to było też coś w "Modelarzu". Przeszukam zapasy i podeślę Ci to, co uda mi się wyszperać.
Tomek G. Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam Jezeli temat jeszcze aktualny, to moze moglbym cos pomoc. Plany ktore posiadam, to rozrysowane na "desce" rysunki z "Modelarza". Model jest w skali 1:3.33 i wazy 8.3kg.
Tomek G. Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Wyglada na to ze zdjecia z PicasaWeb nie sa akceptowane na Forum. Poprawiam sie wiec z "dobrymi" tym razem linkami :oops: [/img] [/img] [/img]
rapier Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Opublikowano 12 Lutego 2009 Temat jak najbardziej aktualny Co prawda teraz pracuje nad nietoperzem ale w kolejce wlasnie mam na oku sroczke No modelik prezentuje sie przepieknie
ertman_176 Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Mam plany z Modelarza, przypomnij mi na PW swój adres to ci podesle i je zeskanujesz o ile tylko zechcesz. Mysle ze to niezle uzupelnienie tego co juz masz. Plany z modelarza są zwymiarowane. Jedyny mankament IMO to brak rysunków wnętrza kabiny albo ja czegoś "nie doczytalem" z planów. Podeśle ci jutro wieczorem jeszcze coś :wink:
Tomek G. Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Dzieki za komplement. Dla podgzania atmosfery, jeszcze kilka zdjec. Jezeli jest ktos zainteresowany, to mozemy otworzyc nowy temat o budowie Sroki. Z mojej strony, to tez "chodzi mi po glowie" Nietoperz, taki ok. 4m. Jest na internecie plan w .pdf ale niemam zaufania co do wyboru profili skrzydel do tego modelu. Troche z innej beczki: polecam strone retroplane.net a zwlaszcza jej forum z relacjami z budowy modeli. To cos (wylacznie) dla milosnikow starych szybowcow.
ertman_176 Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Już wiem że powstaje kilka planów/modeli starych szybowców ale są tajne. Jeżeli Tomku byłbyś tak dobry to pokaż nam jaknawięcej fotografii twojego modelu w odpowiednim dziale. Masz co pokazać Mnie osobiście interesują wszelkie informacje nt. wnętrza kabiny bo z planów z Modelarza nie za wiele wynika, zresztą z PM także ...
Tomek G. Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 OK Dziekuje za motywacje, jak tylko przygotuje wszystkie zdjecia z budowy to zaczne nowy temat. Jezeli jest ktos chetny to moge udostepnic moje rysunki (na papierze) modelu Sroki w skali 1:3.33 (ok. 4,35m rozpietosci) jako podklad do stworzena plikow CAD. Dobrze by jednak bylo aby "owoc" tej wspolpacy byl dostepny dla innych amatorow staroci.
rapier Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Opublikowano 12 Lutego 2009 Mam dostep do dosc tanieg skanowanie wielkoformatowego wiec moge zeskanowac i mysle ze nie byloby problemu aby to zawislo gdzies na forum do pobrania
Tomek G. Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 No to nie pozostaje nam nic innego: podaj mi twoj adres na moj mail i w ciagu kilku dni wysylam moje "orginaly" Musze jednak uprzednio doprowadzic je jako-tako strawnej formy :wink:
Tomek G. Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Plany zostaly wyslane do Arka, mam nadzieje ze nie bedziesz zanadto rozczarowany ich jakoscia (a raczej jej brakiem), w kazdym razie to jest wszystko co mi sluzylo do budowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.