ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. Mój wspaniały PC nagle odmówił posłuszeństywa... tzn. włącza się ale na monitorze pojawia się komunikat: PLEASE CHECK THE SIGNAL CABLE. Poprawiłem kabel od monitora i wszystkie inne kable ale dalej dzieje się to samo... znacie przyczynę tej awarii :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Albo karta graficzna padła, albo jest niedokładnie wciśnięta w gniazdo płyty głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 lub zerwany kabel od monitora lub monitor padł albo zimne luty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ja miałem podobnie jak padła płyta główna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 a może to być wina pamięci RAM :?: trochę śmierdzi spalenizną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 to pewnie płyta poszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Grafike masz na plycie glownej czy osobno? Wiatraki sie kreca a hdd pracuje (moment wchodzenia do windowsa powinien byc slyszlny)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 wszystko chodzi, wszystkie wiatraki pracują tylko na monitorze pojawia się ten komunikat i nic innego nie wyświetla :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Powyciagaj wszystkie karty typu dzwiekowka, sieciowka, odlacz dyski twarde, nagrywarke. Wlacz komputer i sprawdz czy dziala. Jesli nie zadziala nastepnie wyciagnij RAM. Jesli beeper nie bedzie piszczal to plyta glowna raczej padla. Choc ogolnie zaczalbym od pozyczenia od kogos zasilacza i sprawdzaniu na nim. Pasc mogla kazda z czesci. Jesli komputer nie piszczy i sie wlacza to ciezko nie zagladajac do srodka cokolwiek zdiagnozowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A miernikiem sprawdź co podaje zasilacz. żółty 12V czerwony 5 a 2 czarne to masa. Często to właśnie zasilacz , 80 % przypadków awarii komputerów. I nie sugeruj się, że to nie zasilacz, bo komputer się budzi. Po za tym nos nieocenionym narzędziem serwisowym, powinieneś wyniuchać skąd "extrzy" znaczy się "cap-i" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja uzywam czegos takiego na codzien. http://allegro.pl/item513910071_coolmax_tester_lcd_zasilaczy_atx_jedyny_w_polsce.html Pokazuje tez wartosc PG. Nawet jak napiecia bedzie mial dobre na zasilaczu to nie jest powiedziane ze jest sprawny. Lepiej pozyczyc od kumpla na chwile zasilacz i miec jedna opcje z glowy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zakładam że do jednego komputera , testera nikt w domu nie trzyma ,taniej by było kupić 2 zasilacze na zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 No dlatego tez mowie zeby pozyczyl zasilacz bo miernik mu za duzo nie pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czy grafika ma dwa wejścia na monitory? jak tak to przełącz do 2-go gniazda, sam miałem problem z takim czymś a mam grafike GeForce galaxy 8600GT http://i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/117857315382434.jpg tu na zdjeciu widac dwa wejscia jak masz w dolnym wez do górnego powinno działac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nie wiem czy w nowych kompach jest bateria na płycie głownej bo miałem tak samo jak padła ta bateryjka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 chodzi Ci o taką srebrną, okrągłą? z tego co wiem to ona tylko trzyma ustawienia BIOSa, jeśli ktoś je zmieniał, chyba że rozmawiamy o czym innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Te takie cos srebrne okragle to bateria litowa CR2032, ale bateryjka nie CAP-i jak sie popsuje Panowie, idziecie w zlym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 no właśnie napisałem, że ustawienia BIOSa to nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A możliwości jest tyle ile śrubek w komputerze. JAk napisał Diem , wytargaj wszystko co można z kompa . zostaw tylko płyte główną , proca i pamięć z grafą. Jak się będzie odpalał ale ni pipczył to najpierw zasilacz podmień a potem grafike. Bios dla pewności też można zworką zresetować. ( nowsze mobo nie resetuja sie po wyjeciu bateryjki ) Metoda prob i bledow niestety tutaj tylko pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Za chwilę całego kompa rozbierzesz na czynniki pierwsze i w czasie tych operacji cos na bank popsujesz Po kolei: odpalasz komputer, czy twardy dysk normalnie pracuje tak jak przy wczytywaniu systemu tzn. czy system się wczytuje mimo czarnego ekranu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.