308_Martinez Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam. Jak w temacie. Po długiej przerwie postanowiłem polatać.. Podlączyłem aku nadajnika na odwrót niestety. Coś się spaliło .Aparatura działa ale nie paruje się z odbiornikiem. Na płytce elektroniki zauwazyłem spalony ,uszkodzony rezystor chyba. Czy to jest zabezpieczenie? Ktoś przerabiał taki temat☹️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Daj zdjęcia dobrej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
308_Martinez Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Na dolnej płytce ,tam gdzie jest procesor patrząc z góry po lewej dolnej stronie dwa tranzystory uwaliłem. Nadajnik wstaje,wyświetlacz i menu działa. Nie ma natomiast sygnału do odbiornika. Dzisiaj ją zawiozłem do elektronika. Zobaczymy czy po wymianie będzie działać..? Jeśli nie to poślę ją do fachowców od aparatur albo będzie trzeba babcie wymienić na nowszy model 2.4 ghz... Ciekawostką jest iż ta dolna plytka z wyswietlaczem ma oznaczenie mc-15 a nadajnik mc-14.. Może samą płytkę ktoś posiada ,hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 MC-14 chyba wyszła troszkę później jako tańsza alternatywa MC-15. Miałem tą drugą i mile wspominam. Fajne radio, do tego jak na tamte czasy odbiornik c19 super mały ! Powodzenia w naprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi