Skocz do zawartości

EPP RC Precise z DW Hobby przeróbka na U-control

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mocno zużyty model halowy z EPP RC Precise z DW Hobby, nadawałby się do przeróbki na U-control

z czego są linki ? z dratwy szewskiej, bo chyba nie z żyłki wędkarskiej ?

Opublikowano

model jest halowy, więc będzie latał na silniku elektrycznym 3f może nieco cięższym i silniejszym niż wcześniej jak latał RC, ale na pewno nie będę go robił na silnik spalinowy, spalina na hali to chyba jednak było by przegięcie

Opublikowano

Ja w podobnym modelu używałem linek zakupionych w sklepie wędkarskim jak na załączonych fotkach.Są cieniutkie i wytrzymałe.

20200707_220042.jpg

20200707_220036.jpg

Opublikowano

To nie są żyłki do wędki. Jest to włókno węglowe. Jak pisałem powyżej sam takich używałem w modelu halowym.

Opublikowano

Myślę sobie że p.Schier nie myślał  o b.lekkich modelach halowych tylko o dużej uwięzi z silnikami spalinowymi .W tamtym czasie nikt nie myślał o takich modelach .

Opublikowano
5 godzin temu, jacekplacek napisał:

a gdzie odbiornik i nadajnik RC ? co to jest ten loger i gdzie to kupić ?

Jacek Ty chyba nie lubisz czytać...

Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są podane we wskazanym wątku...

Opublikowano

Regulator - SPIN 11, timer można kupić u Igora Burgera znanego modelarza ze Słowacji. Timery są w dwóch odmianach, tańszy - prostszy nie reguluje  obrotami silnika  gdy model zmienia położenie i tzw aktywny,  który reguluje obrotami silnika gdy zmienia położenie ale jest dużo droższy.    W załączeniu fotki od spodu i od góry modelu

20200711_152633.jpg

20200711_150704.jpg

Opublikowano

nie rozumiem dlaczego skoro juz mam regulator halówki 10A, muszę kupować jakiś inny specjalny do uwięziówki, czym one się różnią ?

czy zamiast odbiornika RC jest ten timer ?

ale po co timer zmienia obroty silnika, ja latałem w F2B i F2D, żadnej regulacji nie było i nikt nie narzekał, ustawiało się obroty na maxa i w górę, bardziej przejmuje się tym jak ten silnik elektryczny wyłączyć, ale może wystarczy zwykły BEC w regulatorze

Opublikowano

.Napisałem jak jest wyposazony model halowy latający na uwiezi  nie  pisałem , ze  coś musisz kupować. Resztę Twojego wpisu dotyczacego latania w F2B pozostawiam bez komentarza.

Opublikowano

ten loger czy timer też sobie daruję, wstawię 2g odbiornik, który już latał w tym modelu i dam gazu z nadajnika, przepisy mnie nie dotyczą bo nie wybieram się z tym na zawody, tylko szkoda mi wyrzucać ten używany model, a na uwięzi najpewniej jeszcze trochę polata

kółko w modelu na uwięzi też wystarczy jedno, po środku pod kadłubem, miałem taki balsowy model Perkoz na silnik 1,5cm3, który fabrycznie miał przewidziane to rozwiązanie

a używacie klap, czy tylko steru wysokości ?  w tym Precise są duże lotki krawędziowe, to nic nie będę musiał przerabiać, tylko porobię odpowiednie dźwignie i popychacze

dziękuję wszystkim, w szczególności Markowi i Pawłowi za pomoc,  myślę że już z resztą jakoś dam radę

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.