kszczech Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Potrzebuję gaźnik do przerobienia silnika os 7.5 z RC na uwięź. Ktoś coś podpowie, pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Pokaż jakieś fotki tego motorka :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 I jakiej średnicy masz gardziel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 To nowiutki, kupiony na allegro OS max 46 FX za 200 zł. Dzisiaj odpalałem go pierwszy raz i chodzi jak zegarek. Ale będzie ciągał model na uwięzi. Zrobiłem zbiornik około 130 ccm ale to wystarcza na 3,5 minuty. Popytałem kolegów którzy kiedyś latali uwięzią i stwierdzili, że wymiana gaźnika z RC na CL powinno spowodować mniejsze zużycie paliwa. Średnica miejsca mocowania gaźnika to 13,8 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Dopuszczalny czas lotu akrobata na uwięzi to 7 minut, tak że musisz sobie odpowiedni zbiornik wyrychtować :-))) Przyślij mi oryginalny gaźnik to zrobię dla Ciebie wersję CL. Reszta na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Odezwę się. Dziękuję Ci Paweł bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Zapraszamy na spotkanie modelarzy uwięziowych F2B https://sites.google.com/site/f2btuszownarodowy2020/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Robert, nie widzę na stronie terminu poza informacją o ilości dni do spotkania. Ale rozumiem, że to w dniach 25-26.07.2020 ? Blisko, więc być może pojawię się. Dziękuję za info. Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Dokładnie w tym terminie. Wpadnij z modelem lub bez Generalnie całkiem spora ekipa ludzi lata, a może być jeszcze większa Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Dostałem gaźnik zrobiony przez Pawła. Pierwsze wrażenie takie, że aż szkoda montować do silnika. Coby się nie zniszczył. Piękna rzecz. Silnik chodzi jak zegarek. Dziękuję Paweł jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi