mammuth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 ??? puściłeś bąka? to co się wstydzisz To tez A wstydze sie - bo mam lapka z Vista - kiedy ja nie chce Visty, ale z XP sie nie dalo kupic GRRR a poniewaz sie lapek wciaz sypie - to nie za bardzo moge sobie lewizne wgrac... A placic drugi raz za system to jakos tak nie mam zamiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 A wstydze sie - bo mam lapka z Vista - kiedy ja nie chce Visty, ale z XP sie nie dalo kupic GRRR A czy nie było (nie jest?) tak, że można Vistę downgradować do XP? Wydaje mi się, że w pewnym momencie M$ umożliwił taką opcję, ech ta skleroza... Pozostaje kwestia dostępności sterowników, bo np. Tośka nie robi już do XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 mammuth - aktualnie z lapkami jest jeszcze jeden problem producenci nie robia sterowników pod XP wiec pozostaje tylko Vista. Na viste tez jest sposób wystarczy odpowiednio zoptymalizować powyłączać zbędne badziewia i śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ładziak - idąc dalej tropem logo do samolotów też się najlepiej nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ładziak - idąc dalej tropem logo do samolotów też się najlepiej nadaje :lol2: Nie pomyślałem w ten sposób. Ale latacz z niego nie najlepszy, za to podobno ktoś kiedyś chciał szybowiec z szyb budować... więc może te okna by się nadały? ;-) Maki wykluczam, bo to pantera, panpóźniej, tygrys, jagrys, ongrys, jakiś lopierd - to nie przejdzie w poważnych zastosowaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 A wstydze sie - bo mam lapka z Vista - kiedy ja nie chce Visty, ale z XP sie nie dalo kupic GRRR A czy nie było (nie jest?) tak, że można Vistę downgradować do XP? Wydaje mi się, że w pewnym momencie M$ umożliwił taką opcję, ech ta skleroza... Pozostaje kwestia dostępności sterowników, bo np. Tośka nie robi już do XP. tylko wersja ulitimate i biznes (czy jakos tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 mammuth - aktualnie z lapkami jest jeszcze jeden problem producenci nie robia sterowników pod XP Jako ciekawostka - wbudowana kamerka nie dziala poprawnie - bo sterowniki pod Viste sa zwalone - juz od ponad roku to poprawiaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 i rok czasu sie z tym bujasz? ja niose do sklepu i bezczelnie mówie "nie działa pomimo napraw " proszę mi zwrócic pieniadze za ten bubel ........... najczesciej tak by obecni klienci slyszeli ....sklep chce sie szybko pozbyc problemu i idzie na rękę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 I tak uzywam zewnetrznej - bo lepsza a lapka kupilem o prawie 300 funtow taniej jako ostatni egzemplarz A kamerka dziala - tylko ustawien sie zmienic nie da ... mammuth - aktualnie z lapkami jest jeszcze jeden problem producenci nie robia sterowników pod XP wiec pozostaje tylko Vista. Na viste tez jest sposób wystarczy odpowiednio zoptymalizować powyłączać zbędne badziewia i śmiga aż miło. A moze tak dalbys jakiegos linka gdzie to bedzie tak jak dla chlopa prostego opisane jak to uczynic ? Bo ja zbyt mocny w tym temacie to nie jestem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 zainstaluj sobie taki program EnhanceMyVista Pro 2008 - napweno pomoze poczytaj tu http://www.xp.net.pl/art/vista_opt.html http://www.tweaks.pl/czytaj,optymalizacja_visty__gry__praca.html,515.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 To jaki w końcu system jest odpowiedni do zarządzania tymi atomowymi łodziami.Pytam bo gdybym przypadkowo kupił taką łódz to nie wiem czy poszłaby na Viście a taki mam legalny.Wszyscy twierdzą że to szajs bo nie ma sterowników to pewnie i do tych łodzi też nie ma. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Dzieki meloow, - teraz czeka mnie zabawa w psucie XD - jak mnie jutro nie bedzie - to znaczy, ze przegialem :twisted: Znam takich co sie ze szczescia upija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jano napisał: To jaki w końcu system jest odpowiedni do zarządzania tymi atomowymi łodziami. Jedynie słuszny, czyli socjalizm z tendencją do komunizmu 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 A z iloma "windami " miałes do czynienia ? Platformy przemysłowe łączy z XP tylko logo . W wielu maszynach chodzą systemy oparte o rdzenie windowsa i żaden sie nie wiesza Z racji zawodu, miałem kiedyś pod opieką Prasę Hydrauliczną, którą przerobiono ze poststalinowskiej "Wajchy" na nowoczesny automat z logo XP na sterowniku. W życiu nie widziałem maszyny, która by się tak psuła od samego patrzenia na nią. Jak się kiedyś "zawiesił" to przez 4 dni, 3 automatyków z kupą sprzętu próbowało dojść, czemu nie działa. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 koledzy pisali , że tyle lat nie przeinstalowywali Windy, ja powiem tak - znam osoby, które stawiały system Windows kilka razy w tygodniu, bo jak inny kolega powiedział psuł się od patrzenia, sam do nich należę, możecie powiedzieć że brak umiejętności, tylko gdzie tam potrzebne są umiejętności skoro system staje sam ?! no w sumie WinAmp potrafi namieszać w systemie :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Z racji zawodu, miałem kiedyś pod opieką Prasę Hydrauliczną, którą przerobiono ze poststalinowskiej "Wajchy" na nowoczesny automat z logo XP na sterowniku. jak sam napisałeś przerobiono - to tak jakby dorabiać komputer do zwykłego młotka .... i z życia powiem że na 99% ktoś musiał zarobić ,ktoś miał kasę do wydania i sam chciał coś z tego mieć ..ja nie raz otrzymywałem takie propozycje by coś zmodernizować w zakładzie - ja dostane zlecenie o ile odpale % zleceniodawcy ...dziekuję postoję a do prasy wystarczy najprostszy choćby sterownik LOGO,siemens czy "misiuwbuszu " :wink: rozszyfrowałem skrót PFMRC - Polskie Forum Modelarzy a Raczej Computerowców :devil: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 kuba r - bo po prostu komputer ani system tej osoby nie lubił Kiedyś myślałem, że to nie możliwe, ale po obejrzeniu statystyk które robi "helpdesk" w dużej sieci to naprawe są ludzie którzy "psują" komputery tylko od tego, ze przy nich przebywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 armand, apropos help-deski jak mawiają ...spodobało mi sie pytanie jednej pani o hasło na pocztę -" wpisuję tak samo jak mój kolega - 6 gwiazdek i nic nie działa " .... czasem są naprawdę zabawne sytuacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 co do sytuacji to np. (helpdesk) prosze zamknąc okno - odpowiedz juz ide porsze poczekać myszka w lewym górnym rogu a kobita trzyma myszke i wyciaga w kierunku rogu ale pomieszczenia ja ma super odpowiedz jak ktoś z pracowników mi mówi ze komputer wolno działa lub zawiesza się to moja odpowiedz jest taka komputer dostosowywuje się do użytkownika pracownik wolno działa to komp. tez w koncu wykonuje tylko jego polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Hmm... swego czasu moja żona dzwoni do mnie do pracy i mówi, że chce włączyc komputer. Ówczesny mój komputer załączał sie z klawiatury, więc mówię jej wciśnij RAZEM kontrol i F1. Po chwili milczenia słyszę, nie ma takiego klawisza! Ponieważ od urodzenia cechuję się "anielską cierpliwością", tłumaczę, bo to są 2 (dwa) klawisze kontrol i F1, F1 jest u samej góry klawiatury a kontrol jest na dole z lewej i z prawej strony. F1 znalazłam ale kontrol nie ma. Tu już czerwone szmatki zaczęły mi latac przed oczami, ale nadal spokojnym głosem mówię, ajaki masz klawisz na samym dole klawiatury z lewej strony? Ceteerel!!! :shock: Na to nie wpadłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.