japim Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Wrzucałem na RCgroups, wrzucałem na RCCLUB to wrzucę i tutaj Otóż zaprojektowałem i oblatałem drukowankę bazującą na Goblinie/ZOHD Rebel. Zaczęło się od modelu od Marka - ale mój syn szybko rozmazał go (i to wielokrotnie) po trawniku. Najpierw miałem tylko dodrukować obudowę kabiny - ale jak już ona powstała to żaden problem dorysować resztę. Montuje się to tak: A wersja V1 (bez elementów wazowych i z całą masą wewnętrznych wzmocnień, które fizycznie niewiele dają, albo mniej niż zastosowane pręty węglowe): Winny wszystkim kraksom był źle ustawiony ŚĆ - zbyt tyny. Model przeżył 6 kraks, przy 8 rozmazałem go poza granicę naprawialności. Klei się 'tak samo" jak model z EPP. Jak tylko znajdą się wszystkie części to klej CA trzyma lepiej niż oryginalny druk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Wygląda super, zwłaszcza ten przezroczysty, pewnie lata jak maly ale wariat bardzo ciekawa konstrukcja. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Tak - mały wariat. Obciążenie powierzchni wersji V2 to jakieś 37 g/dm2 więc nie jest źle. Nie latałem jeszcze FPV. Muszę uzbroić kamerę i VTX i wtedy będzie FUN. Problem w tym, że "lotnisko" na którym dotychczas latałem zostało formalnie zmienione w boiska do piłki nożnej lokalnego klubu i już forlanie nie mogę tam latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 O szkoda ale chyba nie graja na okrągło ? Pliki gdzie są do pobrania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 16 minut temu, Marek_Spy napisał: O szkoda ale chyba nie graja na okrągło ? Pliki gdzie są do pobrania ? Pliki wrzuciłem na Cults3d: https://cults3d.com/en/3d-model/various/3d-printed-fpv-nano-goblin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Bardzo mi sie podoba ale ze jestem juz starszym to trochę dla mnie za szybki proponuje żebyś pomyslal nad projektem leniwca do FPV, czyli duzy pojemny kadlub i cos lekkiego. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Też mi po głowie chodzą takie konstrukcje. Z Druku zrobić tylko to co jest żmudne i "krzywe" a resztę załatwić po modelarsku. Czyli drukowane kadłuby, żebra itd - ale z depronu/balsy/poliwęglanu płaskie powierzchnie, pokrycia skrzydła itd itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 To może byc bardzo ciekawe. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi