ECO400 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam. mam problem z nowiutkim regulatorem Tower Pro MAG8 30A a mianowicie nie daje sygnału do silnika :? serwa działają ale silnik się nie kręci pomimo operowania drążkiem gazu :cry: próbuję to ustawić już godzine ale nic mi nie wychodzi... korzystam z tej instrukcji http://www.emodel.pl/esklep/download/Regulator_TP_12A_25A_30A.pdf pomóżcie mi... to pierwszy taki przypadek z jakim sie spotkałem osobiście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 a silnik wogóle drgnął ? odezwał się po podpięciu aku do regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 silnik działał i normalnie chodził ale wyłączał się na 2/3 gazu i zacząłem go programować... po tym jak to uczyniłem silnik nie chce się kręcić (tak jakby regulator "nie rozkazywał" silnikowi chodzić :? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 A jak podpinasz akumulator wydaje jakieś beepy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 silnik teraz powinien wydac z siebie ostrzegawczy dźwięk że na układzie jest napięcie. Może z jakiegoś powodu nie skończył procedury programowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam. czytałem o tych regulatorach na forum i to że trudno go się programuje to czesto spotykany problem :? silnik i regulator wydają odgłosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam.czytałem o tych regulatorach na forum i to że trudno go się programuje to czesto spotykany problem :? silnik i regulator wydają odgłosy A w instrukcji jest napisane ile i w jaki sposób. Tego nikt na forum nie usłyszy Może policzysz i napiszesz dokładniej? Przejrzałem tę instrukcję i 4 punkt mnie trochę zdziwił.To regulator z BEC-em a tam pisze podpiąć baterię odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Cofnij trymer od gazu na sam dól,może nie być absolutnego zera i regulator nie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Cofnij trymer od gazu na sam dól,może nie być absolutnego zera i regulator nie ruszy. robiłem już tak i nic to nie dało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 regulator już zaprogramowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam No to jak go zaprogramowałeś, to pochwal się jak aby inni nie musieli katować sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 No to jak go zaprogramowałeś, to pochwal się jak aby inni nie musieli katować sprzętu. Witaj, prawdopodobnie da sie za pomocą karty jetiprog, moje MAG-i 18A tak sie programowały. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam Ja swojego Mag8 30A programuję zgodnie z "instrukcją". Włączam aparaturę, gaz na max., podpinam akumulator do regulatora i po pierwszym bip gaz zdejmuje na min. Po ok. 2s (silnik lub regulator) coś tam jeszcze popiszczy i... gotowe! Poprosiłem ECO400 aby podał swój sposób, bo może jest jeszcze inna metoda :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.