Krzyś63 Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mam problem z gimbalem w aparaturze Flysky FS-i6, przynajmniej tak mi się wydaje. Na prawym gimbalu -ster kierunku zachowuje się dziwnie. Mechanicznie działa ale serwo nie wraca do neutrium, albo porusza się skokami. Trzeba gwałtownie ruszyć drążkiem żeby serwo zadziałało i wróciło do neutrium . Sprawdzane na kilku serwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Sprawdziłbym połączenie elektryczne gimbala z płytą nadajnika. Jak się da, dmuchnąć powietrzem i przeczyścić potencjometr, poprawić wpięcie kostek do gniazd (przy gimbalu). Może uda się chwilowo "naprawić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nie kombinuj tylko wymieniaj szkoda modeli z powodu awarii gimbala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 A co widać w nadajniku na "DISPLAY". Możesz też zrobić "Stick adjust" może pomoże. Sprawdź też lutowanie gniazd na płytce przy potencjometrze, często tam brakuje cyny. Sprawdź też z innym odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Dziwne z Displayem. Na sucho bez podłączenia serw pokazuje, że wszystko ok. Jak podłączę serwa to pokazuje właśnie to dziwne zachowanie. Jak zrobić Stick adjust? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 W menu serwisowym to jest. Włączenie nadajnika gdy gimbale są w dolnym lewym rogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Jeszcze dziwna sytuacja. Włączyłem Displaya (zdjęcie 2) zrobiłem trenerem neutrium (zdjęcie 1). Po ponownym włączeniu ponownie sytuacja jak na zdjęciu nr 2.....???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Gimbale kosztują 70 zł. Na Ali aparatura kosztuje 120zł.... chyba się zdecyduję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi