Skocz do zawartości

Flysky FS-i6 - problem z gimbalem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z gimbalem w aparaturze Flysky FS-i6, przynajmniej tak mi się wydaje. Na prawym gimbalu -ster kierunku zachowuje się dziwnie. Mechanicznie działa ale serwo nie wraca do neutrium, albo porusza się skokami. Trzeba gwałtownie  ruszyć drążkiem żeby serwo zadziałało i wróciło do neutrium . Sprawdzane na kilku serwach

Opublikowano

Sprawdziłbym połączenie elektryczne gimbala z płytą nadajnika. 

Jak się da, dmuchnąć powietrzem i przeczyścić potencjometr, poprawić wpięcie kostek do gniazd (przy gimbalu).

Może uda się chwilowo "naprawić".

Opublikowano

A co widać  w nadajniku na "DISPLAY". Możesz też zrobić "Stick adjust" może pomoże. Sprawdź też lutowanie gniazd na płytce przy potencjometrze, często tam brakuje cyny.

Sprawdź też z innym odbiornikiem.

Opublikowano

Dziwne z Displayem. Na sucho bez podłączenia serw pokazuje, że wszystko ok. Jak podłączę serwa to pokazuje właśnie to dziwne zachowanie. Jak zrobić  Stick adjust?

Opublikowano

Jeszcze dziwna sytuacja. Włączyłem Displaya (zdjęcie 2) zrobiłem trenerem  neutrium (zdjęcie 1). Po ponownym włączeniu ponownie sytuacja jak na zdjęciu nr 2.....????

16014790489618233170981639555351.jpg

16014791248315520284635168931728.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.