chmura666 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam! dziś się bardzo nudzilem poniewaz jestem chory;/ więc pomyślałem jest troche sniegu,lodu i zawsze woda:) wiec zaczołem budować SZUWARKA. całość wykonana z depronu 3mm z wzmocnieniemi tez depronowymi:) (z powodu braku listewek) wymiary to 40cmx20cmx3cm napędzany bedzie silnikiem speed 400 ze śmigłem pchającym 125x110 i zasilany akku li-lon pojemnosc okolo 1000 mAh lub pozniej li-po a tu pare fotek z prac troche to trwa bo klej wolno wiąże. jutro dalsza relacja:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmura666 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dziś skonczylem kadlub? poklad? jutro bede robil mocowanie silnika stery i wykonczenie oczywiscie ciag dalszy fotorelacji jutro pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam! dziś się bardzo nudzilem poniewaz jestem chory;/ więc pomyślałem jest troche sniegu,lodu i zawsze woda:) wiec zaczołem budować SZUWARKA. całość wykonana z depronu 3mm z wzmocnieniemi tez depronowymi:) (z powodu braku listewek) wymiary to 40cmx20cmx3cm napędzany bedzie silnikiem speed 400 ze śmigłem pchającym 125x110 i zasilany akku li-lon pojemnosc okolo 1000 Mah lub pozniej li-po a tu pare fotek z prac troche to trwa bo klej wolno wiąże. :shock: :shock: :shock: 3 metrowe smigło i 1000 MEGA Ampero godzin? :shock: :shock: I chcesz to wcisnąć w to pudełeczo? :shock: Wynalazłeś reaktor zimnej fuzji? :shock: Dawaj plany :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 madrian, Chłopak chory i nie wie co pisze :mrgreen: chmura666, tylko sie nie Obraź , to tak w Twojej obronie hehe :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmura666 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 3 metrowe smigło i 1000 MEGA Ampero godzin? I chcesz to wcisnąć w to pudełeczo? Wynalazłeś reaktor zimnej fuzji? Dawaj plany jakie 3 metrowe 125x110 pisze tak na smigle!!! nie 1000mega tylko mini ampero godzin! :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Się czepiacie,przy pisaniu mAh chłopak nie w tym momencie przytrzymał Shift a śmigło podał jak najbardziej poprawnie z tym że nie w calach tylko według starej szkoły w centymetrach.Chmura-podoba mi się że budujesz model według własnej fantazji nie ograniczając się do planów i wszystko tak niewielkim nakładem finansowym;grunt to chęci :wink: .Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jest po prostu przyjęte, że bez podawania jednostek, wymiary oznaczają najpopularniejszą, lub umowną jednostkę, a tą obecnie w kwestii śmigieł jest Cal. A tu literka akurata zrobiła dużą róźnicę.... Pewnie, że się czepiamy. :wink: Trzeba chłopaka rozerwać i pomóc przezwyciężyć depresję. ;D Pośmiać się, pożartować, wywołać bananka na twarzycce umęczonej cierpieniem itd. :lol2: Z drugiej strony, to co nas nie zabija, to nas wzmocni. Jako dzieciaczek też duuużo chorowałem, a teraz jako stary chłop lekarza widuję tylko z okazji wypadków. :wink: A co łódki, czekamy na koniec relacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Obawiam się, że przy tych rozmiarach - 40x20x3cm i silniku 400 nie będzie to pływać... Będzie latać. Nieproporcjonalnie duży napęd do małego kadłubu. Dasz większy pakiet - to może pójść na dno. 3cm wysokości to tyle co nic... Obawiam się, że czeka Cię jednak nowy kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Chmura666-w tym momencie to żeś mnie kompletnie dobił,a myślę że to nie literówka :| Wiesz co oznacza skrót mAh? :roll: Mili ampero godziny a nie jakieś mini !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nic straconego. Dorób Spoiler, płozy i masz niezły ślizgacz lodowy. Na zimę jak znalazł. A z tym "mini" to naprawdę wyskoczyłeś Ale za to śmiesznie jest... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmura666 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 no pomylilem sie sorka :oops: ten model budowalem na snieg a woda to przeznaczenie drugo planowe. dzieki za uwagi popieram madriana co nas nie zabije to nas wzmocni jestem jeszcze nie doswiadczonym modelarzem wiec wasze uwagi mi pomogą. pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.