Byczek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Spitfire po 25 numerach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmysz Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 być może klej jest za rzadki, używaj nieco gęściejszego, u mnie to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 W sklepach modelarskich dostaniesz kleje cyjanoakrylowe o 3 podstawowych rodzajach gęstości: rzadki, średni i gęsty. Pewnie ty używasz rzadkiego. Dodatkowo dostępne są tzw. aktywatory/akceleratory/przyśpieszacze, które powodują że klej cyjanoakrylowy reaguje i zasycha w ciągu kilku sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Acha, jeszcze jedna uwaga do wszystkich modelarzy, statecznik pionowy może po wklejeniu nieco być nie w osi samolotu. Trzeba na to zwrócić uwagę. Nie wiem, czy to wynik mojego jakiegoś błędu, czy też krzywych elementów.I na koniec, propozycja dla wszystkic mieszkających na mazowszu, może gdzieś kiedyś bysmy się spotkali na jakimś polu. Może dołaczył by do nas jakiś doświadczony modelarz i pokazał by jak się lata Obrazek [/code] No raczej powinien być w osi, znaczy że i Ciebie nie ominął temat ze skrzywionym ogonem, należy to naprawić ale widzę że już balsą okleiłeś to ciężko będzie. Wielu miało z tym problem, poczytaj tu: www.rcspitfire.mojeforum.net tam znajdziesz w dziale Jak to złożyć?? temat Skrzywienie ogona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmysz Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Problem ogona nie w osi, da się naprawić. Mieszkam w Warszawie i mam mozliwość kupienia balsy. Usuwam stare poszycie (już raz to robiłm więc wiem, co mówię) i kleję nowe, pamietająć o wyprostowaniu ogona A nawiasem mówiąć, właśnie zrezygnowałem z dalszej edycji tego modelu po 29 numerach. Zacząłem liczyć pieniążki i okazało się, że musze na niego wydać w sumie 1700 zł. Gdy w tym sklepie http://nastik.pl/spitfire-brak-p-1473.html kosztuje on 3,5 razy mniej. Być może, ktoś powie, że ten ze sklepu jest juz złozony, a cała atrakcja naszego SpitFire polega na jego sklejaniu, ale większość z nas to poczatkujący modelarze i wiem, że pierwszy lot skończy się rozbiciem przez 1,5 roku składanego samolotu. Więc może zacząć od gotowego i tańszego. Rozbicie jego bedzie mniej kosztowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zbedne posty zostaly usuniete (niedotyczace budowy) za kolejne OT beda nagrody. EDIT: Kolejne odznaczenia zostaly przyznane i zadnych wyjatkow robic nie bede - chetnych do dyskusji na temat zasadnosci lub jej braku odnosnie budowy tego modelu zapraszam TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki21 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Postępy modelarzy z tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Statecznik poziomy i stery. skrzydło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ile razy mozna prosic o niedyskutowanie w tym dziale na temat zasadnosci budowy tego modelu ??? :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wszystkim budującym Spitfire'a, życzę powodzenia w dotarciu do celu. Nie przejmujcie się wywodami "logików" i "ekonomistów" :crazy: :crazy: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Proszę kolegów NIE BUDUJĄCYCH Spita z DeA o ograniczenie pisania w tym temacie do absolutnego minimum.My nie budujący mamy temat Spita w innym dziale :wink: Natomiast BUDUJĄCLYCH Spita z DeA proszę o dokładniejszą relację z budowy oraz recenzję z oblotów tego modelu a także o nie pisanie postów w tym temacie http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=190320#190320 .Więc Panowie modelarze od Spitów macie swój temat my mamy swój i to chyba wszystko co mam tu do powiedzenia. PS. zapomniałeś chyba dopisać do ekonomistów ważnego słowa "zdroworozsądkowców" że tak się wyrażę. Nawiązując do postu niżej:czego mam zazdrościć?jak bym chciał to takiego spita sam bym zrobił, od podstaw .Mammuth mnie uprzedził bo ja bym Ci dał za to "puknięcie" ze 4pkt albo miesiąc bez pisania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Panowie !!!! Definitywnie koniec rozważań w tym wątku !!!! Wieczorem o ile tego nie zrobi ktoś za mnie, posprzątam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki21 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 I dalej suniemy z DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 kekson powinno się łączyć o ile mi wiadomo pod katem jak listewki a nie do czoła, mylę się?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Na tym etapie montażu skrzydeł zrobiłbym serwa tuż przy lotkach, druty na takiej długości działają jak drążki skrętne.Skręcanie lotki względem nieruchomego ramienia serwa może wynieść kilka stopni podczas różnych faz lotu i sił na lotce.No chyba że DeA zrobiło to celowo zaoszczędzając na jednym serwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Man_Red Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 mój model po 24 numerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rc Spitfire Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wejdźcie sobie na Polskie Forum Deagostini RC Spitfire i zobaczcie sobie relacje z budowy Spitfire'a =D Jest udostępniona dla WSZYSTKICH !!! Zapraszam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Przepraszam, za zaśmiecenie tematu, ale jak się posuwają prace? Temat jest jeszcze aktywny, czy też już koniec z budową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Proszę bardzo zdjęcia z dalszych prac, tylko proszę się nie wypowiadać na temat zasadności budowy modelu, taką decyzje podjęliśmy więc budujemy, zresztą jest na to oddzielny temat gdzie się z tego modelu wyśmiewacie: Mój model będzie miał kilka przeróbek od kosmetyki takich jak kabina, po mechaniczne, takich jak składane podwozie, przerabiane też będzie sterowanie lotkami czyli nie jedno a dwa serwa. Tak to wygląda teraz: zdjęcia z przymiarki chowanego podwozia i obecny stan modelu kupiłem dziś silnik, a pytanie co do niego tutaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19674 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Nie zamierzam dyskutować o zasadności Od tego mamy inny temat, w którym się nie wypowiadam. :wink: Interesuje mnie tylko czemu na 2 miesiące zapadła cisza. Nie zdecydowałeś się na dodanie klap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.