a74BACK Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Dostałem dzisiaj taki miły prezent: Podstawa z jakiegoś konglomeratu reszta metalowa. Teraz pytanie. Odmalować to jak ? Ma ktoś podobną figurkę, albo fotki ? Przeleciałem pobieżnie "internety" i nic nie znalazłem .-) No i wypadałoby dorobić owiewkę. Ktoś ma jakiś pomysł ? Bo ostatni raz zajmowałem się redukcyjnymi modelami jakieś 30 lat temu .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 https://www.google.com/search?sa=X&source=univ&tbm=isch&q=frecce+tricolori+model+making&ved=2ahUKEwi5-b6M4_DsAhXJ-ioKHZsxCD0QjJkEegQIAxAB&biw=1920&bih=937#imgrc=NbtGbI73S6y3jM Farbki przykładowo: https://agtom.eu/367-farby-olejne Mam Irydę w podobnym old stylu tylko z jakiegoś laminatu, na razie czeka na odnowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Farba zlazła bez problemu denaturatem. Porobiłem sobie zdjęcia, zrobie kalkomanie i... No własnie i owiewkę. Chyba syna poprosze to mi narysuje i wydrukuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 1 godzinę temu, a74BACK napisał: Farba zlazła bez problemu denaturatem. Porobiłem sobie zdjęcia, zrobie kalkomanie i... No własnie i owiewkę. Chyba syna poprosze to mi narysuje i wydrukuje. Piotrze, to jest jakiś stop AL, więc żadna normalna farba/lakier nie będzie się tego trzymała. Musiśz dać specjalny podkład , wygrzać i po zmatowieniu włókniną 2000 kłaśc dowolny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgadza się, położe kalkomanie, albo nic nie zrobie .-) Musze dorobic owiewke i pewnie na tym sie skonczy bo błyszczacy tez fajnie wygląda .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi