Grzesiek Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam czy macie koledzy jakiś patent na usunięcie starej japonki z modelu balsowego?Ja znam tylko papier scierny i kostka.
Trenerek Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Rozpuszczalnik nitro i pędzelek, dość chłonny i nie za mały. Śmierdzi ale odkleja.
Grzesiek Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Opublikowano 18 Listopada 2020 Myslę ze to celon w nadmiernej ilości bo aż się swieci.Ewantualnie jakiś lakier ,model z lat.90'Chciał bym go odnowić.
Grzesiek Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Opublikowano 19 Listopada 2020 A dlaczego w ten sposób?
Nielot Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Ja to starodawny jestem i japonka tylko na cellon. Nitro załatwia sprawę tak jak koledzy piszą. Moczyć , odklejać. No chyba że była szlifowana i szpachlowana na skorupie. Wtedy mozolna robota ale się da. Z kratownic to bez problemu odchodzi. Jeżeli model był zabezpieczany lakierem chemoutwardzalnym przed wpływem paliwa to..... ufff nitro tego tak szybko nie pokona. 1
Grzesiek Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Opublikowano 19 Listopada 2020 3 godziny temu, Nielot napisał: Jeżeli model był zabezpieczany lakierem chemoutwardzalnym przed wpływem paliwa to..... ufff nitro tego tak szybko nie pokona. Własnie tego niewiem bo model robiłem nie ja.Chcę go odnowić
Rekomendowane odpowiedzi