kustosz Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam Czym różni się ten odbiornik w białej obudowie, od tego w czarnej? Oznaczenie jest takie samo. I drugie pytanie: do czego może służyć taki odbiornik (jakieś dziwne wyprowadzenia) http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8438 pozdrawiam
mtk Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 pod serwa tam jest wtyczka jak w ładowarce od banalsera a co kupujesz moduł assana czy już posiadasz?
cobra Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Oznaczenie (typ odbiornika X8R6) jest dokładnie takie samo. Według mnie, różni się tylko kolorem plastiku. Zauważ, że nowe odbiorniki są już tylko w czarnych obudowach. Teraz widocznie produkują tylko takie obudowy. Co do odbiornika X8R4, są to mniejsze złącza, używane w subminiaturowym osprzęcie.
kustosz Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 pod serwa tam jest wtyczka jak w ładowarce od banalsera Jakoś się nie spotkałem z takimi serwami. a co kupujesz moduł assana czy już posiadasz? Zamówiłem i czekam z niecierpliwością.
Swift Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam Przypadkowo na stronie HiModel trafiłem na opis tego odbiornika w czarnej obudowie "hard black case". Czyli nowe odbiorniki (czarne) są w obudowie z twardszego toworzywa. Z jakiego tworzywa są białe nie wiem. PP
Wojtass_nt Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 WitamPrzypadkowo na stronie HiModel trafiłem na opis tego odbiornika w czarnej obudowie "hard black case". Czyli nowe nadajniki (czarne) są w obudowie z twardszego toworzywa. Z jakiego tworzywa są białe nie wiem. PP O których czarnych dokładnie mówisz?
cobra Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Po dokładniejszym przyjżeniu się, nowe, czarne obudowy odbiorników, które przedtem były w białych miękkich obudowach, są z twardego plastiku. Wnioskuje tak, bo wydaje mi się, że widzę zatrzaski mocujące górę z dołem obudowy. Były i nadal są także duże odbiorniki w czarnych, twardych "pudełkach" (X8R, X8Rp).
Swift Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 O których czarnych dokładnie mówisz? Witam http://www.himodel.com/sort.php?sub2=GC O X8R6-L i X8R7-L PP PS W poprzednim poście napisałem nadajniki zamiast odbiorniki. Już poprawiłem.
diem Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 To ja moze tutaj napisze mala informacje. W nadajnikach Futaba (w moim wypadku 9cap) THR-REV - rewers gazu - z menu serwisowego musi byc ustawione standardowo, nie moze byc rewersu. Ewentualny rewers na gazie trzeba sobie ustawic przy kazdym modelu. Powod - gdy wylaczymy nadajnik przy wlaczonym odbiorniku Assan ustawia standardowe polozenia kanalow - przy thr-rev jest to w tym momencie pelny gaz. Do testow oczywiscie przytrzymywalem model wiec nie wbil sie w sciane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.