martek23 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jak zrobić helikopterek do użytku w domu z części z single wing plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jak zrobić helikopterek do użytku w domu z części z single wing plane? Sprzedać i za zarobione pieniądze kupić Dwukanałówkę sterowaną IR. :twisted: Obawiam się, że i silniczki są za słabe na Heli, i elektronika zupełnie nieprzydatna. Prościej naprawić samolocik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Założyłem temat jak go naprawić ale nikt nie pomugł a wiec chce zrobić helkopterrek żeby latać po domu sobie(fajniejsza zabawa niż żucać w bezwietrzny dzień samolotem) bo RWD 5 jest za drogie bo moje fundusze to 10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Może niech ktoś inny pomoże aparatura jest ta sama co w co niektórych helkiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Założyłem temat jak go naprawić ale nikt nie pomugł a wiec chce zrobić helkopterrek żeby latać po domu sobie(fajniejsza zabawa niż żucać w bezwietrzny dzień samolotem) bo RWD 5 jest za drogie bo moje fundusze to 10zł Bo nikt nie wie co to pomUgł i nie dziwie się że nie podoba Ci się Żucanie bo to jest błędna technika która nie istnieje :devil: Usunąłem tę cześć tekstu Za 10zł nic nie kupisz... :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Butelke CA i puszke fanty za 10zł kupisz Jak naprawde chcesz helikopterek to kup sobie gotowy z allegro za 60zł chociaż poleciłbym ci silverlita modele bo są dużo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 chce zrobić helikopterek z single wing plane żeby polatać w domu bo na polu zimno a więc da się wogule zrobić z single wing plane mały leciutki helikopterek? bnie mam kasy więc chce zrobić recykling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 chce zrobić helikopterek z single wing plane żeby polatać w domu bo na polu zimno a więc da się wogule zrobić z single wing plane mały leciutki helikopterek? bnie mam kasy więc chce zrobić recykling NIE DA SIĘ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 chce zrobić helikopterek z single wing plane żeby polatać w domu bo na polu zimno a więc da się wogule zrobić z single wing plane mały leciutki helikopterek? bnie mam kasy więc chce zrobić recykling NIE DA SIĘ!!! Da... Ale nie za 10zł... :wink: Może jakieś patyczki się wykorzysta. Reszta niestety do nabycia. Potrzebujesz odpowiednio mocny silnik, pakiet li-pol odpowiednio mały, kompletny wirnik z łopatami i głowicą. System napędowy do tego wirnika, oraz niestety - odpowiednią elektronikę z wbudowanymi mikserami i regulatorami. Obawiam się, że masz materiały na kawałek obudowy i śmigiełko ogonowe. Może czas wejść w dorosłe życie, zaakceptować prawdę, że nie zawsze możemy mieć to co chcemy, zaraz i natychmiast i zaoszczędzić parę złotych na nową, wymarzoną zabawkę. Nie wypijesz 10 butelek Coli i już masz fundusze. Woda w końcu też nie jest taka zła. :wink: A może trzeba poszukać okazji do zarobienia? Akurat mamy sezon na odśnieżanie. Może ktoś w okolicy zapłaci parę złotych za odsnieżony chodnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 chce zrobić helikopterek z single wing plane żeby polatać w domu Kolega rozumie co znaczy że coś jest nie realne? Tak to tylko w erze. Kolega kuma co to powitalnia i regulamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Założyłem temat jak go naprawić ale nikt nie pomugł a wiec chce zrobić helkopterrek żeby latać po domu sobie(fajniejsza zabawa niż żucać w bezwietrzny dzień samolotem) bo RWD 5 jest za drogie bo moje fundusze to 10zł Rozumiem, że nie udało ci się zrozumieć informacji, że najprawdopodobniej rozleciał ci się silnik w samolocie - czyli potrzebna wymiana? No to faktycznie, nikt ci nie pomógł i nie kupił nowego silnika. Nikt też nie zaoferował się go za ciebie wymienić. Starsznie nie usłużni ludzie się tu kręcą... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Koledzy, dyskutujecie z 11-to latkiem. To specyficzna umiejętność, wam kiepsko idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Krzysiek czy to tak trudno zrozumieć że z jego funduszami się nie da , to co napisał Madrian że MOZNA ale trzeba WIECEJ kasy :roll: .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek23 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 tak mniej więcej ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Pincet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Za 10 zł kup sobie balon z helem i zrób z niego sterowiec. Przyczep ten silnik - bedziesz sobie latał po pokoju lub w szkole... - tylko nie zapomnij przyczepić sznurek do "sterowca" żeby można go było ściągnąc na ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 coaxialV4, jak juz nie mozesz to po prostu nie pisz. Jaki przyklad dajesz piszac w :ass: se wsadz ? Zastanow sie troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Pincet Mało , kto da więcej :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Bańka milion ... Prosze: http://allegro.pl/item523924712_micro_helikopter_flier_zdalnie_sterowany_gratis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Przepraszam, trochę mnie poniosło :oops: . Miałem bardzo bardzo zły dzień. ------------------------ Mam pewien pomysł (co prawda nie będzie to śmigłowiec... ale prawie zmieścisz się w budżecie ): Za 10zł możesz zakupić w jakimś sklepie budowlanym (np. Castorama itp. - tylko raczej nie pytaj się sprzedawców, bo ci powiedzą że nie ma w sklepie, a będzie jak sam poszukasz... ) jeden arkusz Izoo Flooru 6 lub 5 mm (lub cieńsze; Izoo Floor to taka pianka do ocieplania podłóg - jest to to samo co Depron Rowkowany, a nie nazywa się Depron bo to nazwa zastrzeżona) + klej UHU POR lub inny do styropianu, pianki itp. - z tym że może Ci wyjść coś koło 14 zł bo klej jest droższy. Możesz zbudować coś takiego: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5554 - pomyśl tylko nad planami i wg. nich wytnij części z IzooFlooru ostrym nożem, poklej i wstaw silnik i elektronikę z twojego samolotu. Co prawda łódka nie będzie skręcać, bo nie maż serw... , jednak jak dla mnie lepsza jest płynąca chodź by do przodu łódka niż stojący na półce zepsuty samolot - a dla Ciebie? PS: Jak będzie działać to możesz powiedzieć że sam zbudowałeś... i może dostaniesz dofinansowanie od rodziców na nowy model..... Spróbuj. Nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.