Rayan Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam. Co jest lepsze Waszym zdaniem, prosze uzasadnic :mrgreen: http://allegro.pl/item521603732_samolot_corsair_f4u_4_kanalowy_r_c.html http://www.allegro.pl/item519677702.html i prosił bym o powiedzenie do jakiego modelu jakie dokupic pakieciki. :jupi: czy moze wybrac ten model http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p1072,bellanca-decathlon-480-zestaw-rc ?jak by nie blyo silnik o 100 lepszy (480) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 według mnie na pierwszy model najlepszy bedzie BELLANCA DECATHLON 480 - zestaw RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Co jest lepsze Waszym zdaniem, prosze uzasadnic Moim zdaniem najlepszy byłby model BELLANCA DECATHLON 480 z tej strony http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p1072,bellanca-decathlon-480-zestaw-rc , bo ma bardzo ładny kolor i ciekawą fakturę oraz będzie pasował do każdego pokoju i kolory tapet , a w szczególności jak będzie stał na telewizorze. Tak trudno użyć opcji "Szukaj" EDIT Post obok kolega Jacek bardzo ładnie opisuję zalety Cessny z twojego linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zaden z nich. Cesna, jest troche za mala jak na model do nauki pilotazu. (optymalny model 120-130cm rozpietosci), Ma aparature sterujaca 3 kanalowa, a wiec kompletnie nierozwojawa. Drugi model jest szybki, nerwowy, do nauki latania nie nadaje sie zupelnie. Do tego posiada aparature pracujaca w pasmie 27 MHz, co klasyfikuje go do miana zabawek. Z modeli latajacych, nadajacych sie na pierszy model, sprawdzonych polecam NEMO, Sky Lady, PC Focus. Te beda niewiele drozsze od podanych przez Ciebie. Z drizszych oczywiscie tez sie znajdzie, ale rozumiem ze cena gra jakas role. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 wiec jak rozumiem najlepszym rozwiazaniem bedie ten model tak? http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p1726,skylady-ii-elektroszybowiec-zestaw-rc-pelikan ? chcialem dodac ze z lataniem nie miałem za duzo do czyniania, to bedzie moj 2 model, 1 calkowicie nieudany nie nadajacy sie do niczego 350 zł w błoto. :shock: Edit: Moze jeszcze inaczej co polecicie do 400 zł z przeylka ale nie podobaja mi sie za bardzo elektro szybowce, wole model taki jak np. Cessna Corsair itp. tzn takie z kółkami :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 No to NEMO. baxter P.S. Poszukaj watki dot. tego modelu, pare osob nauczylo sie na nim latac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 powiem szczerze ze to NEMO mi jakos w ogole nie lezy, najpradopodobniej zakupie sky lady 2, dobry wybor ? cena 349 zł jest dobra cena? Edit: prosil bym link do dobrego sklepu, dobrze zapakowany towar, szybka wysylka gdzie jest dostepny w przystepnej cenie sky lady II, dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Rayan, Regulamin, wiek, miejscowość, avatar, powitalnia i pogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 poszukaj modelu NEMO . W czterech stówkach się wyrobisz, a jak już oblatasz i go opanujesz to zawsze możesz zrobić podwozie . A tak wogóle to takich pytań jak zadałeś to było już "milion pińcet dwa dziwińcet" Także proponuje troszeczke poszukać PS : A o Nemo jest cały Temat : począwszy od wyjęcia z pudełka a kończywszy na oblocie Więc szukaj czytaj i lataj EDIT:baxter12 PISALIŚMY W TYM SAMYM CZASIE [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ja miałem Bellankę i dzięki niej nauczyłem się latać, ale było to możliwe wyłącznie dzięki dużej determinacji i zasobnemu portfelowi. Model w oryginalnej konfiguracji nie jest dobry do nauki (za słaba moc w stosunku do wagi) Faktycznie NEMO jest takim samolotem, który pozwoli na bezstresowe początki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ta cessna lata całkiem przyzwoicie ,jest temat i filmik na forum w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 mam ta Cessnę, uczyłem sie na niej latac. Wymienilem silnik na bezszczotkowy- model lata super. Nie jest trudny w pilotażu, jest bardzo stabilny jak na taką "zabawkę"Sprzedaje go z aparatura tzn gotowy do lotu:) dodatkowe inf na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Swoją przygodę z modelarstwem zacząłem od właśnie tego Korsarza z allegro. Do wymiany kwalifikuje się silnik na bezszczotkowy + regulator i pakiet na LiPo ponieważ fabryczny zestaw napędowy nie daje wystarczająco mocy, krótko się lata i szybko grzeje. Po 2 złamaniach skrzydła i kilku śmigłach postanowiłem kupić sobie Piperka z EPP od Cyber Fly. To na nim nauczyłem się latać. Dopiero później postanowiłem przełożyć sprzęt z Pipy do Korsarza no i to był ten dzień Ten modelik to nie taka zabawka bo ma bardzo dobre właściwości lotne, jest szybki, zwinny i w powietrzu wygląda jak makieta (jeśli odkręcimy podwozie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 podobaja mi sie za bardzo elektro szybowce, wole model taki jak np. Cessna Corsair itp. Tak , tak znam to , też tak miałem. :oops: Fajniejsze są jeszcze jakieś makiety albo wielośilnikowce , a jeszcze lepsze modele współczesnych odrzutowców z napędem tunelowym !!! Właściwie kup jakikolwiek , który Ci się podoba. :crazy: Raz już 350 zł "utopiłeś" . Jeszcze kilka razy i nauczysz się że do takich modeli trzeba dojść stopniowo. Najpierw "kloc" który ledwo przypomina samolot ale, LATA i niewprawny pilot mu nie straszny, potem coś już bardziej samolotopodobnego i jak już jako tako opanujesz technikę pilotowania modelu w różnych warunkach to bardzo ostrożnie można popróbować jakiegoś fajniejszego (ładniejszego) modelu. W innym przypadku to strata kasy. Tak naprawdę to już upatrzyłeś sobie tego "korsarza" i szukasz na forum potwierdzenia że to dobry wybór... Wszyscy mówią że nie , a Ty będziesz i tak szukał jakiegoś dobrego usprawiedliwienia co by nabyć super efektowny model... Myślisz że wszyscy którzy budują np. RWD by Skazzo robią ten model bo są zakochani w jego sylwetce... :?: No i : Regulamin, wiek, miejscowość, avatar, powitalnia i pogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zdecydowałem ze zakupię model Cessna 745 3 kanałowy. Jest on tani, do nauki latania na początek mi wystraczy. Widziałem dobry opis tego modelu przez dzekoo w tym temacie http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=150713& sid=ea268646fbf178078c8cf12ea633ccae#15071 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcar11 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jeżeli uparłeś się na Cessne to trudno. Ta zdecydownie będzie lepsza jest na Li-polu i bezszczotkowym silniku i aparatura 4-ch do tego klapy, sam nauczyłem się na taką latać. Trzeba na początku zdemontować podwozie, a środek ciężkości przesunoąć do tyłu, żeby nie nurkował przy lądowniu. http://www.zabawka-od-slawka.pl/produkty_135_76.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 mam taka Cessnę i sporo części gdybyś potrzebował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 MironRC do 745 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 tak mam ten model przerobiony na bezszczotke, ma spory nadmiar mocy, lata sie bardzo fajnie (pisałem już wcześniej w tym wątku). Sprzedaje ten model, ale mam tez części, m.in akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 nie moge znalezc Twojej oferty w dziale giełda, moge zagadac do Ciebie na gg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.