Elvis Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Panowie, mam zagwozdkę z ww regulatorem - przestał współpracować z wyłącznikiem magnetycznym. W zeszłym sezonie działał bez problemów, teraz po dłuższej przerwie chciałem coś podłubać przy modelu i widzę że regulator nie reaguje na wyłącznik magnetyczny. Po podłączeniu pakietów regulator od razu startuje, po przyłożeniu magnesu do wyłącznika zielona dioda na nim wskazuje normalną pracę (czyli przy włączaniu zamruga i świeci na zielono, a przy wyłączaniu zamruga i gaśnie), natomiast regulator cały czas pozostaje włączony, tak jakby nie widział wyłącznika. Spotkał się ktoś z takim działaniem? Może jest jakiś sposób aktywowania tego wyłącznika o którym nie wiem (w manualu też nic na ten temat niema). Może coś padło (w regulatorze, w wyłączniku)? Telemetria i zasilanie elektryki działa jakby nigdy nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witaj Krzysztof miałem to samo w moim Becu i nic nie byłem w stanie z tym zrobić bo kupiłem go poza oficjalną dystrybucją. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Pokopałem trochę po necie i na rozwiązanie niestety również nie trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Wygląda że znalazłem rozwiązanie. Okazało się że przewód sygnałowy był ułamany zaraz przy polu lutowniczym w regulatorze, minusowy też był kiepski. Polutowałem, zalałem odrobiną kleju na gorąco co by kable nie trzymały się ino na lutach i... regulator zaczął współpracować z wyłącznikiem. Polecam tym którzy mają takie regulatory zrobić podobnie, bo to tylko kwestia czasu kiedy się ułamie jakaś żyła. Władek, może u Ciebie podobnie. Poruszaj za przewody wychodzące z regulatora. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi