Atomizer Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Warto naprawiać i czy da się naprawić? Wczoraj przy lotach w -15 stopni ułamał się bolec od "OFF" "ON". Włącznik jest zintegrowany z płytką. Można przełączyć go za pomocą igły w pozycję "ON" i na "OFF" lub czymś cienkim np. mały śrubokręt , który był w zestawie zabawki. Ale nie działa sam przełącznik, raz na jakiś czas załapie i dron się włączy. I tera pytanie takie : czy można na stałe zespolić, któreś z pinów 1,2,3,4,5 tak aby dron był cały czas w pozycji "ON", a włączenie zabawki następowało by z włożeniem akumulatora a nie przełącznikiem "OFF" "ON". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Myślę że tak, albo wymienić przełącznik Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Jak na moje oko to piny (luty) 1 i 5 są montażowe w sensie trzymają cały przełącznik. Więc pozostają 3 środkowe i to już łatwo sprawdzić miernikiem w trybie sprawdzania ciągłości obwodu. Przełączyć na ON i zobaczyć które są zwarte i sądząc po zdjęciu będzie to PIN 3 z 4. Pewnie jak byś je po sprawdzeniu zwarł łącząc je np. cyną to byłoby okej, bo wiele takich małych zabawek działa właśnie jedynie na zasadzie odłączenia lub podłączenia akumulatora. Można również jak napisał Marek wymienić cały przełącznik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Multimetr w dłoń i po prostu sprawdź, które piny łączy przełącznik. A potem je zalutuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Połączyłem piny 3 i 4 i ładnie się kręci ? Tak jak myślałem, przełącznik nie jest potrzebny. Mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzyma zabawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi