Grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Czarek proponuje jeśli chcesz to łożyska z koszykami nie metalowymi.Jak wyżej.Mniejsze opory tarcia ,cichsza praca,lepsze osiągi.Same plusy.Ale też częstszy serwis i wymiana.Można też zastosować łożysla hybrydowe czyli bieżnie stal a kulki porcelana.Firma Albeco i Ceramit robi takie łożyska.Ale temat już schodzi do wyczynu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Również dzięki, to też mi się obiło na forum i jak mam do wymiany łożyska to staram się takie coś szukać, choć nie zawsze wszystko jest (szczególnie w jednym miejscu) ze wszystkimi wymaganiami czyli C3 i jeszcze te koszyki . Hybrydy to już większy koszt i na razie jeszcze takich rarytasów raczej nie potrzebuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 No ja do FSR to takie łożyska to niestety obowiązek.Koszta się nie liczą.?.Wymieniam w przypadku CMB 2 razy na sezon.Zresztą w benzynie także.PS.jeśli potrzebujesz nietypowe oni składaja sami .Mają kulki bierznie koszyki wystarczy zadzwonić i pogadać.Nie wszystko jest na stronie.Wrazie czego szukaj też z firmy ZWICKER na DE maja duży wybór na paliamidzie chodzi o koszyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Dzięki za informację, co prawda z wyczynem w modelarstwie mam tyle wspólnego co ponton z FSR (choć w sumie może on ma więcej ), ale może kiedyś się przyda, no i nie tylko ja to czytam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Zapomniałem jeszcze o jednej firmie w USA. BOCA BEARINGS https://www.bocabearings.com/ robią nawet łożyska calowe takie jak w Novarossi są Nie są drodzy a i przesýlka kosztuje coś w granicach 50 dych.Ale to tak dla bardzo poszukujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi