d9Jacek Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 20 minut temu, bynek napisał: Spróbuj założyc korbowód od Rytma . Głowica pasowała to może i korba podejdzie ? sądzę,że cała góra w tym silniku jest od Rytma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 6 godzin temu, witekC napisał: Rzeczywiście, wygląda na nie odpalany. Nie ma śladów, że był kiedykolwiek mocowany w modelu, ani nagaru na tłoku. Muszę się jeszcze pochwalić zakupem dwóch innych silniczków. Pierwszy to SiM2b. Nosiłem się z zamiarem zakupu repliki (kiedy kolega Mariusz skończy produkcję) , ale teraz mam oryginał. Drugi to OLIVER TIGER, ale bez korbowodu. Będę musiał poszukać lub dorobić. Potrzebuję znać rozstaw otworów. Witek. A już myślałem że się nie doczekam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: A już myślałem że się nie doczekam ? Ze CZEGO sie nie doczekasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Najlepiej będzie jak Witek napisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekC Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Cytat Najlepiej będzie jak Witek napisze Już wyjaśniam. Jakieś dwa tygodnie temu zadzwoniłem do Pawła z wiadomością, że stałem się posiadaczem tych silniczków. Trochę mi zeszło zanim zrobiłem zdjęcia i umieściłem tu na forum. Stąd ten uśmiech Pawła. Poza tymi silniczkami trafił mi się Zeiss Jena 2,5 dyskowy z powiększoną głowicą ( membranowy już miałem wcześniej) i niepalona Kometa 5. Witek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi