Piotter Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Googlałem po sieci ostatnio w poszukiwaniu surowych klocków lipowych w celu robienia kopyt do kabinek czy osłon silników i nic. Wiecie może gdzie w sieci można takie coś nabyć ? Jak na razie zrobiłem ze trzy takie kopyta z desek balsowych. Kupowałem deseczke 30 mm i sklejałem do wymaganej grubości wikolem. Obrabia sie taki blok bardzo dobrze, efekt też jest zadowalający, ale jakoś tak balsy mi szkoda nieco na coś co samo nie lata Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom000 Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 TEż szukałem ale nie znalazłem.Ja kopyta robiłem nawet bukowe.A zwykle to ze styroduru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Mesjasz Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Jak byś był po sąsiedzku to dał bym Ci lipy na metry .. Uroki życia na wsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Piotter, wyskocz za miasto albo teraz albo w okolicach września . Teraz lipa nie ma jeszcze soku a odrostów lipy przy drogach mają że hej , pod jesień regularnie są przycinane - materiał z przycinki kupują firmy robiące woblery dla wędkarzy . W naszym pięknym kraju lip nie brakuje- im bliżej wiosek tym więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Witam Inna mozliwość. Poszukaj w swojej okolicy firmy, która dostarcza dzrzewo do kominków. Często sami rąbią dzrzewo i mają pieńki z róznych gatunków dzrzew. Pozdrowienia PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUUP Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Też kiedyś szukałem lipy i miałem problem ze znalezieniem.Bartosz Mesjasz wjakim Michałowie mieszkasz, woj. świętokrzyskie?? Czy może woj. mazowieckie bo w tedy to sam bym sie wybrał do Ciebie po kawałek lipy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.