Skocz do zawartości

ESA ŁASK 22.02.2009

japim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze oficjalne zawody ESA (nie licząc regularnych potyczek we Wrocławiu).

Andrzej Pikosz (Klub Modelarstwa Lotniczego i Kosmicznego w Łasku) organizuje kolejny raz zawody ESA:

Otwarte zawody ESA II WW dla uczczenia 69 rocznicy powstania we Francji, Polskich Sił Powietrznych

„V BITWA O ŁASK” 22 luty 2009

Boisko CSiR ul. Narutowicza 28

ŁASK

Pytania, wątpliwości? Proszę pytać.

Opublikowano

Nie wiem jeszcze. Jeżeli Janek jedzie to możemy pojechać jednym samochodem. Reszta rodziny raczej nie jest przygotowana na takie wojaże w zimie.. (zmarźluchy).

Pogadam z szefową.

Opublikowano

Panowie a czy na takich aku " A123 Systems 3,3V 1100mAh" 3cele można latać na zawodach

Regulamin

3. zasilanie

Akumulatory max 3 cele Lipo lub 8 cel NIMH , NICD o pojemności 1350mAh

Dla jednego silnika , dla wielosilnikowych max pojemność 2500mAh przy zachowaniu ilości cel

Akumulatory max 2 cele Lipo dla jednego silnika 1800mAh

Lepiej jak pojemność byłaby w Wh przykład 11,1V x 1350mAh=14985mWh =14,985Wh

Opublikowano

hmm no ja pamiętam że w generalce byłem 19/20-stu więc całkiem nieźle :) całe 32 pkt!

Stało się tak dlatego bo rozwaliłem zaraz po starcie pzlkę (po kraksie z kimś w powietrzu odpadł silnik więc musiałem szybować ;)), a przy kolejnej rundzie zagadałem się z Tomkiem a akurat wtedy miałem lecieć :mrgreen:

Opublikowano

rok temu impreza była świetna ;) Po mimo odpadających tasiemek była fajnie. A taka ciekawosta z zeszłego roku. Pamiętacie dogrywkę 1 vs 1 o 2 miejsce? Mariusz Miazga i Wojtek Krajnik mieli identyczną ilość pkt. identyczną ilość cięć.

P S skoro juz o miejscach mowa to ja się pochwale :P 1 miejsce 932 pkt.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i przysłowiowa :ass: . Tak się złożyło, że mam pracę w terenie na weekendy 21-22.02 oraz 28.02 - 01.03 Tak więc pierwsze zawody ESA oddaję walk-over'em... :cry:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i po zawodach :lol:

Na starcie stawiło się 10 zawodników. Nie dotarł Wrocław bo ich zasypało. Były 2 rundy + finał.

1 miejsce zająłem ja - 870 pkt. (tak wiem skromny jestem :oops: ), drugie kolega ze Starachowic niestety nie pamiętam jak się nazywał - 557 pkt. a trzecie miejsce Zenon Kowalczyk (Zduńska Wola). Pogoda dopisała, było trochę mroźno ale na szczęście można było ugrzać się w Łaskim domu kultury. Kilka modeli poległo w walce jak to zwykle bywa. Zawody uważam za udane, wszystko przebiegło szybko i sprawnie :)

Opublikowano

Dziękuje :D

Widzę że załapałem się na zdjęcie z Panem Andrzejem Pikoszem - organizatorem :) U Pana Tomka będzie jeszcze trochę zdjęć ale zapewne nie dzisiaj ;)

Opublikowano

1 miejsce zająłem ja - 870 pkt. (tak wiem skromny jestem :oops: )

Jak to się mówi - szczęście początkującego :)

A tak na serio to pogratulować !!!!

Oby tak dalej. Szykuj Meteor jakiegoś WWII to się poganiamy na serio :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.