japim Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Pierwsze oficjalne zawody ESA (nie licząc regularnych potyczek we Wrocławiu). Andrzej Pikosz (Klub Modelarstwa Lotniczego i Kosmicznego w Łasku) organizuje kolejny raz zawody ESA: Otwarte zawody ESA II WW dla uczczenia 69 rocznicy powstania we Francji, Polskich Sił Powietrznych „V BITWA O ŁASK” 22 luty 2009 Boisko CSiR ul. Narutowicza 28 ŁASK Pytania, wątpliwości? Proszę pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Przemek a ty się wybierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Byłem rok temu, fajnie, na boisku. Wtedy akurat lało co jednak nie przeszkadzało w walce tyle że taśmy same odpadały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Nie wiem jeszcze. Jeżeli Janek jedzie to możemy pojechać jednym samochodem. Reszta rodziny raczej nie jest przygotowana na takie wojaże w zimie.. (zmarźluchy). Pogadam z szefową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 a ile jest rund na takich zawodach, bo nie wiem czy pakiety dokupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Dwa pakiety trzeba mieć min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 na esie nigdy nie byłem, czy wióry lecą ostro :?: czy jeden model + wiaderko cjanu i przyśpieszacza starczy :idea: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Panowie a czy na takich aku " A123 Systems 3,3V 1100mAh" 3cele można latać na zawodach Regulamin 3. zasilanie Akumulatory max 3 cele Lipo lub 8 cel NIMH , NICD o pojemności 1350mAh Dla jednego silnika , dla wielosilnikowych max pojemność 2500mAh przy zachowaniu ilości cel Akumulatory max 2 cele Lipo dla jednego silnika 1800mAh Lepiej jak pojemność byłaby w Wh przykład 11,1V x 1350mAh=14985mWh =14,985Wh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Byłem rok temu, fajnie, na boisku. Szkoda że Cię nie poznałem Będę na 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 a ja chyba pamiętam Janka.Z modelem był chyba tam na dole koło namiotu. Jak wszystko pójdzie dobrze to też tam będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 hmm no ja pamiętam że w generalce byłem 19/20-stu więc całkiem nieźle całe 32 pkt! Stało się tak dlatego bo rozwaliłem zaraz po starcie pzlkę (po kraksie z kimś w powietrzu odpadł silnik więc musiałem szybować ), a przy kolejnej rundzie zagadałem się z Tomkiem a akurat wtedy miałem lecieć :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja wcale nie lepiej 176pkt i 12 miejsce... Pakiet mi co chwilę odcinał - padnięte już były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 rok temu impreza była świetna Po mimo odpadających tasiemek była fajnie. A taka ciekawosta z zeszłego roku. Pamiętacie dogrywkę 1 vs 1 o 2 miejsce? Mariusz Miazga i Wojtek Krajnik mieli identyczną ilość pkt. identyczną ilość cięć. P S skoro juz o miejscach mowa to ja się pochwale 1 miejsce 932 pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 phi... raptem 900pkt więcej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No i przysłowiowa :ass: . Tak się złożyło, że mam pracę w terenie na weekendy 21-22.02 oraz 28.02 - 01.03 Tak więc pierwsze zawody ESA oddaję walk-over'em... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No i po zawodach Na starcie stawiło się 10 zawodników. Nie dotarł Wrocław bo ich zasypało. Były 2 rundy + finał. 1 miejsce zająłem ja - 870 pkt. (tak wiem skromny jestem :oops: ), drugie kolega ze Starachowic niestety nie pamiętam jak się nazywał - 557 pkt. a trzecie miejsce Zenon Kowalczyk (Zduńska Wola). Pogoda dopisała, było trochę mroźno ale na szczęście można było ugrzać się w Łaskim domu kultury. Kilka modeli poległo w walce jak to zwykle bywa. Zawody uważam za udane, wszystko przebiegło szybko i sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A zdjęcia/filmy będą? Gratuluje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No to pogratulować! Zdjęć kilka jest u Tomka z Pabianic http://www.rcpabianice.strefa.pl/m/200902esalask/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dziękuje Widzę że załapałem się na zdjęcie z Panem Andrzejem Pikoszem - organizatorem U Pana Tomka będzie jeszcze trochę zdjęć ale zapewne nie dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 1 miejsce zająłem ja - 870 pkt. (tak wiem skromny jestem :oops: ) Jak to się mówi - szczęście początkującego A tak na serio to pogratulować !!!! Oby tak dalej. Szykuj Meteor jakiegoś WWII to się poganiamy na serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.