yarecki61 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Witam.Mam pytanko...W odbiorniku R12DS Radiolinka podczas ich mocowania w modelu,ukruszyła się jedna z końcówek anteny.Odizolowałem nową ,,końcówkę"ale przez to jedna antenka jest krótsza od drugiej o jakieś 1,5cm.Chodzi mi o to czy nie wpłynie to w jakiś sposób na pracę odbiornika????. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 1.5cm nie zrobi prakrycznie żadnej różnicy ważne by część odbiorcza była tej samej długości jak przed uszkodzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 OK...Dzięki Damian.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Zmieniła się częstotliwość rezonansowa anteny. SWR spadł. O ile to bez pomiarów nie da się określić. Możesz jednak latać, tragedii nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi